Vertaistuki

Perheiden toiminta

Perhetoiminnassamme järjestetään vertaistukea niin sairastaville lapsille, nuorille, vanhemmille kuin koko perheelle. Vertaistukea on tarjolla kasvokkaisissa tapaamisissa ja verkossa: 

Nuorten toiminta

  • Tarjoamme vertaistukea sairastaville nuorille koko perheen vertaistapaamisissa ja perheviikonlopuissa
  • Järjestämme valtakunnallista toimintaa IBD:tä sairastaville nuorille kahdessa ikäjakaumassa: IBD-Ninjat ovat 13-17-vuotiaita, ja Crocot 18-30-vuotiaita
  • Leirit 13-17-vuotiaille sairastaville eli IBD-Ninjoille sekä heidän kavereille 
  • Instagramissa suljettu keskusteluryhmä Ninjoille. Hae mukaan nuorten ryhmään laittamalla direct viesti @ibdjamuutsuolistosairaudet
  • Katso lisätietoa nuorten toiminnasta

Sopeutumista tukevat kurssit

Yhdistys järjestää vertaistukipainotteisia sopeutumista tukevia kursseja, joilla saa tietoa sairaudesta ja sen hoitamisesta, ravitsemuksesta sekä sosiaaliturvasta ja -palveluista. Vertaistuki, muiden samassa tilanteessa olevien kohtaaminen ja kokemusten vaihto ovat tärkeä osa sopeutumista. Sopeutumista tukevat kurssit ovat osallistujille maksutonta. Myös KELA järjestää kursseja. Katso kurssitarjonnat yhdistyksen ja Kelan kursseille.

Tuetut lomat

Perhe voi hakea tuetulle lomalle, joita erilliset lomajärjestöt järjestävät yhteistyössä IBD ja muut suolistosairaudet ry:n kanssa. Lomia myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein eri sairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.  Katso ajankohtaiset tiedot tuetuista lomista.