Sopeutumista tukevat kurssitIBD ja muut suolistosairaudet ry järjestää vertaistukipainotteisia sopeutumista tukevia kursseja (ennen sopeutumisvalmennuskurssi) Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) saadulla avustuksella, joka katetaan Veikkauksen tuotoilla IBD:tä sairastaville.

Kurssit on tarkoitettu IBD:tä (Crohnin tautia tai colitis ulcerosaa) sairastaville, myös leikatuille. Ryhmämuotoisissa kursseissa vertaistuki on keskeisessä asemassa. Kurssien tavoitteena on antaa osallistujille tietoa sairaudesta, taitoja pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen, sekä tukea fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Kurssit mahdollistavat kokemusten jakamisen muiden vastaavassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Tärkeintä kurssille osallistumisessa on avoin mieli ja halu jakaa kokemuksia ja kokeilla uusia asioita. Kursseille kannattaa hakeutua, kun tarvitset lisää tietoa sairaudestasi, tarvitset tukea ja keinoja itsestäsi huolehtimiseen ja elämänilon säilyttämiseen ja haluat oppia sairaudestasi muilta samassa tilanteessa olevilta.

Hae kurssille
Kursseille on käynnissä jatkuva haku, eli voit lähettää hakemuksen koska tahansa haku aikana.