Neljä nuorta aikuista keskustelee pöydän ääressä Croco-viikonlopussa. Taustalla hirsiseinä ja pelastusrengas. Kuva Pasi Määttänen.

Vertaistuki

Lämpimästi tervetuloa vertaistuen piiriin!

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n organisoima vertaistuki on tarkoitettu suolistosairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen, se on kaikille avointa. Vertaistuki auttaa selviytymään sairauden eri vaiheissa ja sen avulla sairastunut voi saada näkökulmaa omaan sairauteensa. Vertaistukea voi antaa toinen samantyyppisen kokemuksen läpikäynyt henkilö. Vertaistoimintamme tavoitteena on tukea suolistosairauksia sairastavien ja heidän läheistensä hyvinvointia ja elämänlaatua sekä mahdollistaa heidän kohtaamisensa ja kokemusten vaihtaminen.

Yhdistyksemme vapaaehtoiset järjestävät vertaistukitapaamisia eri puolilla Suomea. Löydät kaikki alueelliset vertaistapaamiset tapahtumat-sivulta. Järjestämme vertaistapaamisia myös verkossa videoyhteydellä.

Jos kaipaat kahdenkeskistä vertaistukea, voit olla yhteydessä yhdistyksemme koulutettuihin vertaistukihenkilöihin joko sähköpostilla tai puhelimitse. Vertaistukihenkilöt ovat sairautensa kanssa sinut ja he ovat sitoutuneet tukemaan vertaisiaan ja heidän läheisiään. Voit myös soittaa vertaistukipuhelimeen, joka päivystää 16.1.–28.5.2024 joka tiistai klo 18-20 (paitsi ei päivystystä vappuaattona 30.4.).

Verkkovertaistukea voi saada Facebookin ryhmissä, jotka on tarkoitettu pääasiassa sairastaville itselleen, kolmea poikkeusta lukuun ottamatta. Kloridiripulia, IBD:tä ja muita suolistosairauksia sairastavien lasten vanhemmille on omat ryhmänsä.

Vertaistukea on tarjolla myös Discordissa – Nuosu-servu on paikka verkossa tapahtuvalle vertaistuelle, uusien ystävyyssuhteiden luomiselle sekä yhteiselle ajanvietolle.

Sopeutumista tukevilta kursseilta saa arkielämässä tarvittavia tietoja, taitoja ja tukea pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen. Kursseillamme voi jakaa kokemuksia vastaavassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Lisäksi on mahdollista hakea lomajärjestöjen kanssa toteutettaville tuetuille lomille.

Tarkempaa tietoa vertaistuen muodoista saat tämän sivun sivupalkista.

Kiinnostaako vapaaehtoistoimintamme? Ota yhteyttä järjestösuunnittelijoihin, ja tule mukaan toimintaan!