Viestintä

Yksi IBD ja muut suolistosairaudet ry:n keskeisistä toimintamuodoista on tiedottaminen suolistosairauksista niin sairastaville, heidän läheisilleen, päättäjille kuin suurelle yleisöllekin.

Tietoisuuskampanjat ja mediapalvelu

Vuosittain tuotamme yhteistyökumppaniemme kanssa kaksi IBD-teemaista tietoisuuskampanjaa: toukokuussa Maailman IBD-päivän tienoilla ja joulukuussa IBD-viikolla. Lisäksi toteutamme pienemmän mittakaavan somekampanjoita muista suolistosairauksista.

Vessapassi ja siitä tiedottaminen on sairastavien kannalta erittäin tärkeää. Vessapassi lisää sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan.

Mediapalvelu on keskeinen osa viestintäämme, ja välitämme toimittajille aktiivisesti haastateltavia. Graafinen ohjeisto sisältää ohjeistuksen yhdistyksen logon käyttämisestä sekä visuaaliset materiaalit.

Suolistosairaudet mediassa -sivulle poimitaan suolistosairauksiin liittyvää uutisointia. Tiedotteet-sivulle olemme koostaneet erilaisia tiedotteita, joita olemme lähettäneet eteenpäin.

Tietoa sairastaville ja läheisille

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n jäsenlehti Suolistosairaudet ilmestyy neljästi vuodessa. Se postitetaan jäsenten lisäksi yhteistyökumppaneillemme, useisiin terveydenhuollon toimipisteisiin sekä alan päättäjille. Tutustu IBD-lehden aiempiin julkaisuihin ja lue lisää! Lehden nimi vaihdettiin alkuvuodesta 2024, siihen saakka lehti ilmestyi vuosia nimellä IBD.

Suolistosairaus-aiheisia oppaita on jaossa yhdistyksen tapahtumissa sekä hoitopaikoissa ympäri Suomea. Lisäksi Mutkikas suoli -lastenkirja kertoo IBD:stä päiväkoti- ja alakouluikäisille ymmärrettävällä tavalla. Tilaa yhdistyksen tuottamia oppaita ja lue lisää!

Olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa, erityisesti Facebookissa ja Instagramissa. Toimimme nimellä IBD ja muut suolistosairaudet ry. Tutustu somesisältöömme nettisivujen etusivujen alaosassa, tai suoraan kanavissa!

Videoista löydät lukuisia suolistosairauksiin liittyviä videoita, joilla sekä asiantuntijat että sairastavat tarjoavat tietoa.

Vuoden 2019 Suoli Suorana -podcast-sarja käsittelee elämää IBD:n kanssa kahden nuoren aikuisen näkökulmasta. Jokaisessa jaksossa myös asiantuntija avaa aihetta.