Neljä nuorta aikuista keskustelee pöydän ääressä Croco-viikonlopussa. Taustalla hirsiseinä ja pelastusrengas. Kuva Pasi Määttänen.

Tuetut lomat

Tuettuja lomia järjestävät erilliset lomajärjestöt. Lomia myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein eri sairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen. STEA:n rahoittamalle lomalle voi päästä joka toinen vuosi. Yhdistys hakee vuosittain lomajärjestöiltä tuettuja lomia vertaistuellisiksi lomiksi. Lomalla voi olla mukana oman yhdistyksen vertaisohjaaja, joka järjestää tarvittaessa loman aikana ryhmälle omaa vertaisohjelmaa lomapaikan järjestämän ohjelman lisäksi.

Loman tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Virkistys, lepo ja vertaistuki lisäävät lomalaisen voimavaroja ja osallisuutta.

Perustietoa tuetuista lomista saat www.mtlh.fi 

MTLH tarjoaa IBD ja muut suolistosairaudet ry:lle kaksi tuettua lomaa vuonna 2021.

Voimaa vertaisuudesta –loma omatoimisille aikuisille 26.-31.7.2021 Lehmirannan lomakeskuksessa Salossa. Loma on siirretty huhtikuulta heinäkuulle koronatilanteen vuoksi.

Hakuaika lomalle on viimeistään kolme (3) kuukautta ennen alkamispäivää. Jokainen hakija täyttää henkilökohtaisesti MTLH:n lomahakemuksen. Hakemukset palautetaan lomajärjestöön (MTLH) hakuajan loppuun mennessä. Ensisijaisesti haku sähköisellä hakulomakkeella MTLH:n kotisivujen kautta.

Lomalle otetaan 20 aikuista. Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta.
Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

Voimaa vertaisuudesta –loma lapsiperheille 4.-9.7.2021 Hotelli Kivitipussa Lappajärvellä. Loma on suunnattu perheille, joissa on IBD:tä sairastava henkilö.

Hakuaika lomalle on viimeistään kolme (3) kuukautta ennen alkamispäivää. Jokainen hakija (yksi perheestä) täyttää henkilökohtaisesti MTLH:n lomahakemuksen. Hakemukset palautetaan lomajärjestöön (MTLH) hakuajan loppuun mennessä. Ensisijaisesti haku sähköisesti MTLH:n kotisivujen kautta.

Lomalle otetaan 10 perhettä. Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa / huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-3-vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 h).

Yhdistyksessä lisätietoja antaa järjestösuunnittelija Leena Tuutijärvi: leena.tuutijarvi@ibd.fi tai 040 670 8628.