Neljä nuorta aikuista keskustelee pöydän ääressä Croco-viikonlopussa. Taustalla hirsiseinä ja pelastusrengas. Kuva Pasi Määttänen.

Tuetut lomat

Tuettujen lomien tarkoituksena on antaa mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaistukeen samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Tuettuja lomia järjestävät erilliset lomajärjestöt. Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry ja Hyvinvointilomat ry ovat myöntäneet yhdistyksellemme kaksi tuettua lomaa vuodelle 2023. Yhdistyksemme toimii lomien yhteistyökumppanina.

Lomia myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein eri sairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Lomilla on täysihoito: aamiainen, lounas ja päivällinen, lapsiperhelomilla myös iltapala. Jokaisella lomalla on lomateeman mukaista monipuolista, ohjattua, maksutonta ohjelmaa.

2023 Lapsiperheiden tuetut lomat

Lomat lapsiperheille, joissa perheenjäsen sairastaa suolistosairautta:

  • Hyvinvointilomien loma lapsiperheille 3.–8.7.2023 Liikuntakeskus Pajulahdessa

Perhelomaan sisältyy ryhmämuotoista lastenhoitoa 3–6-vuotiaille 2 x 2 h lomajakson aikana. Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk/aikuinen eli yhteensä 100 €/aikuinen. Alle 16-vuotiaat lomailevat veloituksetta huoltajan tai isovanhemman seurassa. Lomalle valitaan 10 perhettä. Hyvinvointilomat lähettää lomalle valituille kutsun ja laskun.

Hakuaika 1.2.-31.3.2023. Hae lomalle Hyvinvointilomien hakulomakkeella hakuaikana. Valitse ensin Lapsiperhelomat. Lomien suodatus -kohdasta valitse yhteistyökumppaniksi IBD ja muut suolistosairaudet ry.

2023 Aikuisten tuettu loma

Loma suolistosairautta sairastaville aikuisille:

  • MTLH:n Voimaa vertaisuudesta -loma aikuisille 24.-29.9.2023 Lohja Spassa

Loman omavastuuosuus on 25 €/vrk aikuisilta. Lomalle valitaan 20 aikuista. MTLH lähettää kutsut lomalle valituille noin 2 kk ennen loman alkua.

Hakuaika päättyy 24.6.2023. Hae lomalle MTLH:n sivujen hakulomakkeella.

Lisätietoa tuetuista lomista

Lomalla voi olla mukana oman yhdistyksen vertaisohjaaja, joka järjestää tarvittaessa loman aikana ryhmälle omaa vertaisohjelmaa lomapaikan järjestämän ohjelman lisäksi. STEA:n rahoittamalle lomalle voi päästä joka toinen vuosi.

Lisätietoja ja ohjeita MTLH:n järjestämän loman hakemiseen saat MTLH:n sivuilta, puhelinpalvelusta (ark. klo 9–13) p. 010 2193 460, tai lomat@mtlh.fi.

Lisätietoja ja ohjeita Hyvinvointilomien järjestämän loman hakemiseen saat Hyvinvointilomien sivuilta, puh. 010 830 3400 (ma-pe klo 9-12) tai toimisto@hyvinvointilomat.fi.

Yhdistyksessä lisätietoja antaa järjestösuunnittelija Leena Tuutijärvi: leena.tuutijarvi@ibd.fi tai 040 670 8628.