Neljä nuorta aikuista keskustelee pöydän ääressä Croco-viikonlopussa. Taustalla hirsiseinä ja pelastusrengas. Kuva Pasi Määttänen.

Kurssit 2024

Sopeutumista tukevat kurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu IBD:tä sairastaville, jotka eivät ole käyneet aiemmin suolistosairaille tarkoitettuja sopeutumisvalmennuskursseja. Myös avanne- ja J-pussi-leikatut voivat hakea kursseille!

Kursseilla on vuodesta 2024 alkaen omavastuu, joka on 20 € / vrk / aikuinen. Kursseihin sisältyy ohjelma, majoitus pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa (perhekursseilla perhehuoneissa), sekä ohjelman mukaiset ruokailut (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).

Tutustu tästä kurssien yleisiin hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin!

Vuoden 2024 kurssitarjonta

Peruskurssit

Peruskurssit on tarkoitettu ensisijaisesti hakijoille, jotka eivät ole aiemmin käyneet tulehduksellisia suolistosairautta sairastaville, yli 18-vuotiaille tarkoitettua sopeutumista tukevaa tai sopeutumisvalmennuskurssia. Peruskurssit ovat yksilökursseja. Kurssin omavastuuhinta on 60 € (20e/vrk x 3vrk). Yhden hengen huoneen voi saada omakustanteisesti, mikäli kurssipaikassa on tilaa.

12.–15.9. IBD:tä sairastavalle aikuisille, Pappilanniemen kurssikeskus, Sääksmäki
Hae kurssille sähköisesti
Haku päättyy 1.8.

17.–20.4. IBD:tä ja keliakiaa sairastavalle (yhteistyössä Keliakialiiton kanssa ja hakemuksista vastaa Keliakialiitto), Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio
Haku on päättynyt. Lue lisää kurssista.

Kurssit pariskunnille

Pariskunnille suunnatut kurssit on tarkoitettu pariskunnille, joissa toisella osapuolella IBD. Kurssin omavastuuhinta on 80 € / pariskunta (20€/vrk x 2vrk x 2hlö).

15.–17.3. Lohja Spa & Resort, Karjalohja
Haku on päättynyt.

15.–17.11 Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio
Hae kurssille sähköisesti
Haku päättyy 4.10.

Perhekurssit

Perhekurssi on tarkoitettu perheille, joissa on tulehduksellista suolistosairautta sairastava lapsi. Kurssilla kuulet asiantuntijaluentoja mm. gastroenterologilta IBD:n hoidosta, ravitsemusterapeutilta ravitsemuksesta, ja lisäksi muita pitkäaikaissairauden kanssa elämisen arkeen liittyviä luentoja ja keskusteluryhmiä. Lapsille myös omaa ohjattua ohjelmaa!
Kurssin omavastuuhinta on 60 € / vanhempi (20€/vrk x 3vrk), lapsilla ei omavastuuta.

6.–9.6. Sport & Spa Hotel Vesileppis, Leppävirta
Hae kurssille sähköisesti.
Haku päättyy 11.4.

Yli 60-vuotiaille suunniteltu sopeutumista tukeva kurssi siirtyy toisenlaiseksi ikääntyneille suunnatuksi kurssiksi, lisätietoja vuoden kuluessa.

Kursseille hakeminen

Lue lisätietoja kursseille hakemisesta täältä. Kursseille haetaan joko paperisella lomakkeella tai sähköisellä hakulomakkeella, jonka löydät kunkin kurssin kohdalta.

Voit ladata ja tulostaa vuoden 2024 Sopeutumista tukevien kurssien –hakemus PDF:n ja lähettää sen osoitteeseen:
IBD ja muut suolistosairaudet ry “sopeutumisvalmennus”
Finlaysoninkatu 7
33210 Tampere

Kursseille on käynnissä jatkuva haku, eli voit lähettää hakemuksen koska tahansa.

Lue yhdistyksen yleiset ilmoittautumis- ja peruutusehdot.

Mikäli kurssilainen ei saavu tilaisuuteen, hänen tulee esittää lääkärintodistus. Ilman ilmoitusta tai lääkärintodistusta kurssilaiselta veloitetaan ilmoittautumisen myötä aiheutuneet todelliset kulut.

Lisätietoa kursseista

Järjestökoordinaattori Carita Sinkkonen, carita.sinkkonen@ibd.fi tai puh. 040 765 7931, tai 075 325 4400 (ma ja to klo 14-17)

Tietosuojaseloste sopeutumisvalmennus IBD ja muut suolistosairaudet ry PDF