Neljä nuorta aikuista keskustelee pöydän ääressä Croco-viikonlopussa. Taustalla hirsiseinä ja pelastusrengas. Kuva Pasi Määttänen.

Kursseille hakeminen

Sopeutumista tukeville kursseille haetaan hakulomakkeella. Hakemukset kannattaa täyttää huolellisesti, koska valinnat tehdään niiden perusteella. Jos olet jo aiempina vuosina hakenut kurssille, ne kannattaa mainita hakemuksen lisätiedoissa.

Haku tehdään pääasiassa sähköisellä hakemuksella, joka löytyy Kurssit 2024-sivulta kunkin kurssin tiedoista. Voit myös ladata ja tulostaa yhdistyksen hakulomakkeen (PDF) vuoden 2024 sopeutumisvalmennusta tukeville kurssille tai pyytää sen yhdistyksen toimistolta.

Paperiset hakemukset lähetetään osoitteella kuoreen tunnus ”Kurssit”:
IBD ja muut suolistosairaudet ry
Finlaysoninkatu 7
33210 Tampere

Lisätietoa kursseista antaa järjestökoordinaattori Carita Sinkkonen, carita.sinkkonen@ibd.fi tai puh. 040 765 7931.

Kustannukset 2024

Kurssien omavastuu on 20 € / vrk / aikuinen sisältäen täysihoidon, eli majoituksen sekä ohjelmanmukaiset ruokailut, eli kokonaisina päivinä aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan, päivällisen ja iltapalan. Majoitus on pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa, tukien kurssin tavoitteita: vertaistuen ja osallisuuden toteutumista. Jos kurssilainen haluaa henkilökohtaisen syyn perusteella majoittua huoneessa yksin ja jos se on mahdollista järjestää kurssipaikan puolesta, kurssilainen maksaa itse siitä aiheutuvan lisämaksun. Perhekurssilla majoittuminen on perhehuoneissa.

Kurssin omavastuuosuudesta voi anoa vapautusta taloudellisin perustein. Hakemus tulee toimittaa yhdistykselle viiden arkipäivän sisällä kurssivalintailmoituksen vastaanottamisesta laskien.

Kurssin matkoista tai ansiotyönmenetyksestä ei Kelan päätöksellä valitettavasti ole mahdollista saada enää tukea vuoden 2022 jälkeen.

Valinnat kurssille

Haku kursseille päättyy viisi-kuusi (5-6) viikkoa ennen kurssin alkamista ja perhekursseilla kahdeksan (8) viikkoa ennen kurssin alkamista.

Kursseille valitaan kurssilaiset hakemusten perusteella sosiaalisin ja terveydellisin tai taloudellisin perustein. Voit tutustua valintaperusteisiin klikkaamalla tästä. Kurssille hakeneille ilmoitetaan valinnoista.

Este osallistua kurssille

Yhdistyksen yleisiin ilmoittautumis- ja peruutusehtoihin tulee tutustua etukäteen. Jos kurssilainen ei saavu tilaisuuteen, hänen pitää esittää lääkärintodistus. Ilman ilmoitusta tai lääkärintodistusta kurssilaiselta veloitetaan osallisuudestaan aiheutuneet todelliset kulut, omavastuuosuutta ei palauteta.

Tietosuojaseloste

Tutustu kurssien tietosuojaselosteeseen tästä.