Ryhdy vapaaehtoiseksi!

”Vapaaehtoisuus on tuonut mukanaan valtavasti hyviä asioita. Olen saanut kunnian tutustua mahtavaan porukkaan. Saanut lukuisia uusia ystäviä ja päässyt kokemaan asioita, joihin ei luultavasti muuten olisi tullut osallistuttua!

Vapaaehtoisuus antaa hyvää mieltä ja se voimauttaa, koska myös itse saan esimerkiksi tapaamisista vertaistukea. Vapaaehtoisuudessa on myös ihanaa se, että tämä joustaa omien voimavarojen suhteen, tämän olen kokenut tärkeänä. Lähde rohkeasti mukaan! Voin luvata, että tutustut huippuporukkaan.”

– IBD ja muut suolistosairaudet ry:n vapaaehtoinen

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n vapaaehtoistoiminta on vertaistuellista toimintaa, jota tehdään tavallisen ihmisen taidoin. Järjestämme vapaaehtoisillemme säännöllisesti koulutuksia ja perehdytystä. Kaikki yhdistyksemme vapaaehtoiset ovat yhdistyksen jäseniä.

Järjestämme seuraavan perehdytyskoulutuksen uusille vapaaehtoisille lauantaina 25.9.2021 Tampereella, tervetuloa mukaan tutustumaan toimintaan!

Perehdytystä voidaan myös toteuttaa yksilöllisesti. Jos siis vapaaehtoistoiminta kiinnostaa sinua, ilmoittaudu mukaan, niin perehdytämme sinut joko ryhmässä tai yksin toimintaamme: vertaistoiminta@ibd.fi, tai järjestösuunnittelija Leena Tuutijärvelle: leena.tuutijarvi@ibd.fi tai 040 670 8628.

Tarjoamme monenlaisia vapaaehtoistehtäviä

  • Yhdistyksemme alueellinen vertaistoiminta on vapaaehtoisten vertaistoimijoiden järjestämää. Alueellisena vertaistoimijana voit järjestää alueellasi tapahtumia joko kaikille alueen ihmisille tai kohdennetusti esimerkiksi nuorille, perheille tai aikuisille. Uusia vertaistoimijoita tarvitaan muun muassa Etelä-Savoon, Pohjois-Karjalaan, Kainuuseen ja Lappiin.
  • Vertaistoimijana voit järjestää tapaamisia myös videoyhteydellä esimerkiksi Zoomin tai Teamsin kautta. Tällöin vertaistapaamiseen voi osallistua vaikka omalta kotisohvalta käsin.
  • Verkkovertaiset toimivat Facebookin keskusteluryhmissä ylläpitäjinä. He varmistavat laadukkaan verkkovertaistuen ja sääntöjen noudattamisen. He myös hyväksyvät uudet jäsenet ryhmään. Verkkovertaisena voit osallistua keskusteluihin vertaisena samaan tapaan kuin muutkin ryhmän jäsenet.
  • Vertaistukihenkilöt ovat yhdistyksen kouluttamia henkilöitä, jotka ovat sinut oman sairautensa kanssa. Vertaistukihenkilönä voit auttaa ja tukea vertaisia puhelimitse, sähköpostein ja mahdollisesti myös tapaamalla.
  • Sometiimin vapaaehtoisena voit tuottaa suolistosairausaiheista sisältöä yhdistyksen sosiaaliseen mediaan ja näin lisätä tietoisuutta ja antaa sairauksille kasvot. Lehtitiimin vapaaehtoisena voit tuottaa sisältöä yhdistyksen jäsenlehteen.
  • Vapaaehtoisena voit toimia myös lyhytaikaisissa tehtävissä, esimerkiksi avustajana yksittäisessä tapahtumassa, lastenohjaajana tai vertaisohjaajana tuetuilla lomilla.

Mikäli kiinnostut jostakin yllä olevasta toiminnasta, ota sähköpostitse yhteys vertaistoiminta@ibd.fi, tai järjestösuunnittelija Leena Tuutijärveen: leena.tuutijarvi@ibd.fi tai 040 670 8628.

Lähde mukaan toimimaan iloiseen ja aktiiviseen verrattomien vapaaehtoisten joukkoon! Saat enemmän kuin annat!