Ryhdy vapaaehtoiseksi!

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n vapaaehtoistoiminta on vertaistuellista toimintaa, jota tehdään tavallisen ihmisen taidoin. Yhdistys järjestää vapaaehtoisille säännöllisesti koulutuksia ja perehdytystä.

Seuraavat perehdytyskoulutukset uusille vapaaehtoisille järjestetään verkossa helmikuussa 2021, lisätietoa tulossa, seuraa Tapahtumat-sivuamme >>!

Perehdytystä voidaan myös toteuttaa yksilöllisesti. Jos siis vapaaehtoistoiminta kiinnostaa sinua, ilmoittaudu järjestösuunnittelijoille, niin perehdytämme sinut joko ryhmässä tai yksin toimintaamme.

Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla niin vertaistoimijaksi alueelliseen vertaistoimintaan, verkkovertaisiksi Facebookiin sekä chatteihin, vertaistukihenkilöiksi, kuin myös lyhytaikaisiin tehtäviin esimerkiksi lastenohjaajiksi, ohjelman avustajiksi ja tuetuille lomille vertaisohjaajiksi. Kaikki yhdistyksen vapaaehtoiset ovat yhdistyksen jäseniä.

Yhdistyksen alueellinen toiminta on vapaaehtoisten vertaistoimijoiden järjestämää. Vertaistoimija voi järjestää tapahtumia joko kaikille alueen ihmisille, kuin myös kohdennetusti esimerkiksi nuorille, perheille tai aikuisille. Uusia vertaistoimijoita tarvitaan muun muassa Etelä-Savoon, Pohjois-Karjalaan, Kainuuseen, Lappiin ja Keski-Suomeen.

Verkkovertaiset toimivat Facebookin keskusteluryhmissä ylläpitäjinä. He varmistavat laadukkaan verkkovertaistuen ja sääntöjen noudattamien. He myös hyväksyvät uudet jäsenet ryhmään. Verkkovertaiset voivat osallistua keskusteluihin vertaisina samaan tapaan kuin muutkin ryhmän jäsenet.

Vertaistukihenkilöt ovat yhdistyksen kouluttamia henkilöitä, jotka ovat käyneet sopeutumisvalmennuskurssin ja he ovat sinut oman sairautensa kanssa. Vertaistukihenkilöt auttavat ja tukevat tukea tarvitsevia puhelimitse, sähköpostein ja mahdollisesti myös tapaamalla.

Mikäli kiinnostut jostakin yllä olevasta toiminnasta, ota sähköpostitse yhteys vertaistoiminta(a)ibd.fi, tai järjestösuunnittelija Leena Tuutijärveen: leena.tuutijarvi(a)ibd.fi tai 040 670 8628.

Lähde mukaan toimimaan iloiseen ja aktiiviseen verrattomien vapaaehtoisten joukkoon! Saat enemmän kuin annat!