Kelan ja muiden järjestöjen kurssitarjonta IBD:tä sairastaville 2021

 

Kelan sopeutumisvalmennuskurssit IBD:tä sairastaville

Kursseille haetaan Kelan lomakkeella KU 132, joka toimitetaan täytettynä asuinpaikan Kelan toimistoon. Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto. Kurssille pääsyn edellytyksenä on, että työ-, opiskelu- ja toimintakykyä voidaan turvata tai parantaa suunnitellulla kuntoutuksella.

Kursseille voi hakea jatkuvasti. Kuntoutujia valitaan koko maasta. Kursseille on mahdollista osallistua toistuvasti perustelluista syistä.

Kurssin ajalta on mahdollista hakea Kelasta kuntoutuspäivärahaa sekä korvausta matkakustannuksista. Kurssilla on majoitus kahden hengen huoneissa Kelan kustantamana.

Lisätietoja kurssin kustannuksista ja korvauksista saa omasta Kelan paikallistoimistosta. Tarkemmat tiedot kursseista Kelan sivuilta, jos löytyy myös oma sivu IBD:tä sairastaville Crohnin-tauti-ja-colitis-ulcerosa-sopeutumisvalmennuskurssit.

Aikuiset, jakso 5 vuorokautta
Kurssit IBD:tä sairastavalle aikuisille.

Kurssi on tarkoitettu työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskeleville ja työelämästä poissaoleville kuntoutujille.

Ajankohta ja kurssipaikka

22.-26.2.2021 Huoltoliitto ry / Kunnonpaikka

1.-5.3.2021 Petrea kuntoutus, Holiday Club Caribia

19.-23.4.2021 Huoltoliitto ry / Kunnonpaikka

26.-29.4.2021 Huoltoliitto ry / Kunnonpaikka

7.6.-11.6.2021 Huoltoliitto ry / Kunnonpaikka

9.-13.8.2021 Huoltoliitto ry / Kunnonpaikka
Kunnonpaikan kurssi esite PDF

20.-24.9.2021 Petrea kuntoutus, Holiday Club Caribia

25.-29.10.2021 Huoltoliitto ry / Kunnonpaikka

11.-5.11.2021 Petrea kuntoutus Meri-Karina

IBD:tä sairastavien lasten ja nuorten perheille, jakso 5 vuorokautta

Kurssien kohderyhmää ovat Crohnin tautia ja/tai colitis ulcerosa sairastavat yli 1-vuotiaat, alle kouluikäiset, alakoululaiset ja yläkoululaiset.

Perhekursseilla voi olla mukana koko perhe, joka saa tietoa lapsen sairaudesta sekä tukea sairauden kanssa elämiseen. Lapsia ohjataan myös tunnistamaan oman sairautensa oireet ja löytämään keinoja oireiden pahenemisen estämiseen. Perhekurssien ohjelma on hyvin monipuolista, siinä on ohjelmaa sekä yhdessä että erikseen lapsille, sisaruksille ja vanhemmille.

Kurssin aikana henkilökunta antaa tietoa ja ohjausta sairaudesta sekä tukee elämäntapa-asioissa. Lisäksi jakson aikana vertaistuen kautta kuntoutujat saavat tukea itsetuntoon ja arkea helpottaviin asioihin.

Ajankohta ja paikka

2.8.-6.8.2021 Ikifit, entinen Kuntoutus Apila, Kangasala

18.-22.10.2021 Ikifit, entinen Kuntoutus Apila, Kangasala

29.11.-3.12.2021 Verve Lahti (entinen Validia Kuntoutus), Lahti

Täältä lisätietoa Kelan kuntoutus kursseille hakemisesta.

Munuais- ja maksaliitto ry

Primaaria sklerosoivaa kolangiittia (PSC) ja muita autoimmuunimaksasairauksia ja harvinaisia maksasairauksia sairastaville sekä heidän aikuisille läheisilleen. Kurssin aikana kerrataan autoimmuunisairauksiin liittyvää ajantasaista tietoa myös IBD-taudista sekä jaetaan kokemuksia ja luodaan puitteet vertaiskeskusteluille.

24.-17.11.2021 Maksasairaus osana elämää
Työväen Akatemia, Kauniainen
Hakuaika päättyy 13.10.2021.

Kurssille voit hakea tästä www.muma.fi/steahaku.

Lue lisää Munuais- ja maksaliiton kotisivuilta kursseista.

Finnilco järjestää vertaistukikursseja avanne- ja vastaavasti leikatuille ja anaali-inkontinenssipotilaille

Kursseilta saa vertaistuen lisäksi tietoa esimerkiksi avanteen tai J-säiliön hoidosta, sopivasta ruokavaliosta, avannetarvikkeista, ihonhoidosta, henkisestä sopeutumisesta ja sopivasta liikunnasta. Virkistystä unohtamatta! Kursseilla on lisäksi mahdollisuus henkilökohtaiseen tapaamiseen avannehoitajan kanssa.

Osa Finnilcon kursseista on suunnattu myös leikatun läheisille. Läheinen voi olla esimerkiksi puoliso, vanhempi, lapsi tai hyvä ystävä, jonka kanssa kohderyhmään kuuluvalla on päivittäistä kanssakäymistä.Kursseihin sisältyy osallistujalle täysihoito kahden hengen huoneessa, tai koronatilanteen mukaan yhden hengen huoneessa. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, sillä ne järjestetään STEA:n avustuksella.

Hakijoiden valintakriteerit sekä tarkempaa tietoa hakuohjeista löytyy heidät kotisivuilta.

Lisätietoa saa myös Finnilcon toimistolta, puh. 040 7169 080  (puhelinaika klo 9-13) tai annukka.ylisaari(a)finnilco.fi