kuurankukkia

Vessapassi ®


Läs mer om Toapass på svenska

Learn more about Toilet card in English

Mikä?

Vessapassi helpottaa tiettyihin sairauksiin kuuluvien suoliston tai rakon toiminnallisten häiriöiden kanssa elämistä. Tällaisia sairauksia ovat suolistosairaudet, endometrioosi, PCOS, vulvodynia, suolistosyöpä, tietyt neurosairaudet, eturauhasyöpä, gynekologinen syöpä, rakkosyöpä, neuroendokriiniset kasvaimet ja systeeminen skleroosi. Vessapassi lisää näitä sairauksia sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan.

Sairauksien ikävimpiin oireisiin voi kuulua suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö, joka aiheuttaa jopa kymmeniä WC-käyntejä vuorokaudessa. Sairastavat voivat olla pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä. Sairastavalla voi olla myös avanne, jonka vaihto voi olla helpompaa ja miellyttävämpää yksityisesti esimerkiksi tilavammassa esteettömässä WC:ssä.

Miten se toimii?

Vessapassia voi näyttää erilaisten toimipaikkojen henkilökunnalle pyyntönä päästä välittömästi vessaan. Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi esteettömään WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai asiakas-WC:hen, vaikkei henkilö olisi asiakkaana. Näin Vessapassi laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan.

Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia myös viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on sairaus, jonka vuoksi hänelle on hyvä antaa nopeasti pääsy WC:hen esimerkiksi jonon ohittamalla.

Huomioitavaa on, että suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö ei ole tarttuvaa.

Kenelle?

Vessapassi kuuluu IBD ja muut suolistosairaudet ry:n, Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry:n, Suomen suolistosyöpäyhdistys Colores ry:n, Neuroliiton, Syöpäjärjestöjen ja Suomen sklerodermayhdistyksen jäsenetuihin. Vessapassin saa liittymällä jonkin edellä mainitun yhdistyksen jäseneksi. Huomioithan kuitenkin että kaikilla yhdistyksillä Vessapassi ei ole kaikkien jäsentyyppien etu.

Syöpäjärjestöjen kautta Vessapassi kuuluu niille jäsenille, jotka sairastavat suolistosyöpää, eturauhasyöpää, neuroendokriinisiä kasvaimia, rakkosyöpää ja tiettyjä gynekologisia syöpiä. Järjestön jäsenet saavat Vessapassin syöpähoitajan kautta. Kysy lisätietoja yhdistykseltäsi.

Miksi Vessapassi on sidottu jäsenyyteen? Tästä kerrotaan enemmän uutisessa 16.6.2020.

Ilmoittaudu Vessapassi-paikaksi!

Haluaako yrityksesi tai yhdistyksesi ryhtyä Vessapassi-paikaksi? Tutustu yritysten vessapassitoimintaan ja ilmoittaudu mukaan!
Vessapassi-paikaksi ryhtyneet yritykset on listattu omalle sivulleen, ja voit halutessasi saada nimenne mukaan Vessapassi-paikkojen listalle.
Voit halutessasi myös rekrytoida uusia yrityksiä mukaan Vessapassi-toimintaan.

Kysyttävää?

Jäsen, ota yhteyttä omaan yhdistykseesi.
Yritys, ota yhteyttä sähköpostilla vessapassi(a)ibd.fi.
Media, ota yhteyttä IBD ja muut suolistosairaudet ry:n järjestösuunnittelija Maiju Ratalaan, katso yhteystiedot.
Kuvituskuvia löydät IBD ja muut suolistosairaudet ry:n graafisen ohjeiston kansiosta.
Vessapassin kuvissa mainittava © IBD ja muut suolistosairaudet ry.

Rekisteröity tavaramerkki ®

IBD ja muut suolistosairaudet ry on rekisteröinyt Vessapassin tavaramerkikseen. Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tavarat ja tuottamat palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki antaa haltijalleen oikeuden kieltää muita käyttämästä samaa tai sekaannusvaaran aiheuttavaa merkkiä samankaltaisten tavaroiden tai palveluiden yhteydessä. Tavaramerkit myöntää Patentti- ja rekisterihallitus.

IBD ja muut suolistosairaudet ry toimi marraskuuhun 2020 asti nimellä Crohn ja Colitis ry.