Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Materiaalia, kun lapsi sairastaa

Tuotimme Tukea perheille -hankkeen aikana (2018-2022) monipuolisesti materiaalia sekä perheille että ammattilaisille. Tältä sivulta löydät tuotetut oppaamme ja esitteemme sähköisessä muodossa ja materiaalia on myös tilattavissa painettuna tilauslomakkeen kautta. Lisäksi IBD:tä sairastavan lapsen polun alasivuilta löydät kuvan polun esitteestä, joka on myös tilattavissa tilauslomakkeen kautta.

Alasivuilta löydät myös lapsille suunnatun oman Masu-Nallen puuhavihon, eri aiheisia asiantuntija- ja kokemusvideoita sekä hyödyllisiä linkkejä lisätiedon ja tuen saamiseksi.

Nuorten opas

Nuorten IBD-oppaan kansilehti.

Nuorten opas on tarkoitettu sairastavalle nuorelle ja hänen läheisilleen. Oppaassa käsitellään IBD:tä ja sen kanssa elämistä antaen tietoa ja ymmärrystä uuteen elämänvaiheeseen. Oppaassa on lisäksi kertomuksia nuorten omista kokemuksista sairauden kanssa elämisestä.

Oppaassa käydään läpi mm. sairauden hoitoa, itsestä huolehtimista, hoitoon sitoutumista, sosiaalisia suhteita ja kouluympäristöä.

Kun lapsi sairastuu -IBD-opas

Oppaassa tarjotaan kattavasti perustietoa IBD:stä eli tulehduksellisista suolistosairauksista lapsella, sairauden hoidosta ja sairastumisen vaikutuksista perheen elämään. Opas on julkaistu myös ruotsiksi.

Suomenkielisen oppaan osioita on julkaistu sähköisessä muodossa IBD:tä sairastavan lapsen polku -sivuilla. Ruotsinkielisen vastaavan osion löydät ruotsinkielisiltä sivuiltamme.

Painetun oppaan näköisversion voit lukea uudessa välilehdessä sähköisenä julkaisuna suomenkielisenä ja ruotsinkielisenä.

Tietoa päiväkotiin ja kouluun

Alla olevia esitteitä lapsen IBD:stä voi käyttää apuna keskusteltaessa lapsen sairaudesta ja tarvittavista tukimuodoista päiväkodissa ja koulussa.
Voit ladata uuteen välilehteen aukevat esitteet pdf-muodossa klikkaamalla alta:
Tietoa päiväkotiin
Tietoa kouluun

Lue myös vinkkejä suolistosairauden huomiointiin koulussa IBD-lehden 2/19 artikkelissa” IBD koulussa“.

Lastenkirja Mutkikas suoli

Yhdistyksen Mutkikas suoli -lastenkirja kertoo IBD:stä päiväkoti- ja alakouluikäisille ymmärrettävällä tavalla. Kirjaa voi tilata hintaan 6e / kappale, sisältäen postikulut. Lue lisää ja tee tilaus.