Kuvassa sekainen kasa vessapasseja

Yrityksille ja yhteisöille

Mer information om Toapass för företag

Yhä useammat yritykset ja yhteisöt haluavat huomioida saavutettavuuden ja ihmisten erilaiset tarpeet omassa toiminnassaan. Esimerkiksi esteettömät parkkipaikat, induktiosilmukat ja selkeät opasteet helpottavat asioimista julkisissa tiloissa, tapahtumissa ja liiketiloissa.

Myös Vessapassin käyttöönotto on osa saavutettavuutta. Vessapassi helpottaa esimerkiksi suolistosairautta, endometrioosia, suolistosyöpää, neurologisia sairauksia, eturauhassyöpää ja sklerodermaa sairastavien elämää.

Vessapassin avulla laajennatte eri sairauksia sairastavien elinpiiriä. Tieto Vessapassi-paikoista voi rohkaista liikkumaan aiempaa laajemmalla alueella, asioimaan uusissa paikoissa tai osallistumaan tapahtumiin, joissa Vessapassilla pääsee tarvittaessa nopeasti vessaan.

Vessapassi-paikaksi ilmoittautuvat voivat tilata maksutta ”Meillä käy Vessapassi” -tarroja, jotka kertovat, että Vessapassin haltija on tervetullut käyttämään paikan vessaa. Tarroja on mahdollista liimata esimerkiksi oveen tai ikkunaan sisäänkäynnin yhteydessä tai wc-tilojen oveen. Tarjottavan vessan ei tarvitse olla esteetön, jotta yritys, tapahtuma tai julkinen tila voi ottaa Vessapassin käyttöönsä.

Kaikki Vessapassi-paikat löytyvät listattuna Vessapassin nettisivuilta. Julkaisemme halutessasi tiedon uudesta Vessapassi-paikasta myös Vessapassin Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä.

Kiinnostuitko? Hienoa! Liity Vessapassi-paikkojen joukkoon täyttämällä liittymislomake.

Myös kunnat voivat edistää esteettömyyttä Vessapassin avulla

Julkiset rakennukset sijaitsevat usein hyvillä paikoilla ja monet niistä ovat muutenkin tuttuja kuntalaisille, eli ne ovat oivallisia Vessapassi-paikkoja. Vessapassi-paikoiksi on ilmoitettu esimerkiksi kuntien virastoja, museoita, kirjastoja ja liikuntapaikkoja. Isommat kaupungit voivat myös suosittaa yhtiöitä ottamaan Vessapassin käyttöön ja varsinkin yhtiömuotoisille kulttuurilaitoksille Vessapassi-paikaksi lähteminen voi sopia hyvin.

Uudet Vessapassi-paikat voi ilmoittaa nettisivuillamme lomakkeen kautta, jossa kysytään tarvittavat tiedot. Lomake on ajateltu yksittäisten paikkojen ilmoittamiseen ja lähetämme Vessapassi-tarrat ilmoitettuun postitusosoitteeseen. Jos haluatte tehdä paikkojen ilmoittamisen koordinoidummin kerralla ja yhden ihmisen kautta, olkaa yhteydessä sähköpostitse vessapassi@ibd.fi.

Tapahtumajärjestäjille

Myös erilaiset tapahtumat, kuten festarit, messutapahtumat ja markkinat, voivat ottaa edistää esteettömyyttä Vessapassin avulla. Toimitamme teille tarvitsemanne määrän ”Meillä käy Vessapassi -tarroja”, joita voitte liimata tapahtuman WC-tilojen yhteyteen. Vessapassin käytöstä on hyvä mainita myös tapahtuman omilla nettisivuilla ja/tai somekanavilla, jotta osallistujat ja Vessapassin haltijat tietävät, että Vessapassi on tapahtumissa käytössä.

Viime vuosina useat kesäfestarit ovat ottaneet Vessapassin käyttöönsä. Kokemuksien kautta hyväksi toimintatavaksi on todettu se, että järjestyksenvalvoja saattaa passin haltijan jonon ohi festarialueen wc-tiloihin tai työntekijöiden, VIP-alueen tai muutoin erillään olevaan wc-tilaan. Jos Vessapassi käy festareilla, on tärkeää, että järjestyksenvalvojat ovat tietoisia Vessapassista ja sovituista toimintatavoista.