Videot

Yhdistys on tuottanut erilaisia videoita, jotka on koottu aihepiireittän tämän sivun alle. Löydät videot myös YouTube-kanavaltamme täältä >>!

Sosiaali- ja terveysturvan asiantuntijan videot
Pääset katsomaan sosiaali- ja terveysturvaan liittyviä asiantuntijaluentoja Youtube-kanavaltamme.

Asiantuntijoiden Facebook-liveluennot
Pääset katsomaan eri alan asiantuntijoiden pitämiä liveluentojen tallenteita yhdistyksen YouTube-kanavalta täältä >>

Lääkehoidonpäivä 2019
IBD:tä sairastavan Sirpa Virtasen näkäkulma lääkehoidon suunnitteluun ja potilaan vastuuseen omasta hoidostaan. Katso video täältä >>

Hyvän hoidon merkitys IBD:tä sairastavan työ- ja toimintakyvylle tilaisuus Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 21.11.2018.
Katso kaikki kuusi videota YouTubesta! Tilaisuus ja videot toteutettu yhteistyössä AbbVien kanssa.

Elämää Crohnin taudin kanssa
Tällä videolla 25-vuotias järvenpääläinen Jere kertoo elämästään Crohnin taudin kanssa: jokapäiväisestä elämästään, ajatuksia hoidostaan ja tulevaisuuden huolistaan, kuten sairauden pahenemisesta. Video kestää noin 6 minuuttia. Katso video täältä >>

IBD ABC -videosarja YouTubessa
IBD ABC-videosarja on toteutettu yhteistyössä Takedan kanssa. Pääset katsomaan videot täältä >>

Yhdistyksen vloggari Maijan videosarja
Minun tarinani

Maailman IBD-päivä 2017 -videoon pääset myös tästä >>

Nuorisotiimin voittoisa video v.2018 European Youth Meetingiin Croco-toiminnasta
EYM 2018 – This is Finland -videoon pääset myös tästä >>

Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko? -seminaari
Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko? seminaarin järjestävät yhteistyössä Suomen Diabetesliitto ry, Crohn ja Colitis ry, Psoriasisliitto ry, Suomen Reumaliitto ry, Suomen Syöpäpotilaat ry, Suomen Farmasialiitto ry ja Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea osana sosiaali- ja terveysministeriön vetämää Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa. Katso seminaari tästä >>

Näkymättömästä näkyvä
Moni sairaus tai vamma ei näy ulospäin, vaikka niillä voi olla iso vaikutus sairastuneen elämään. Esimerkiksi kipu, sisäelinoireet ja kutina ovat näkymättömiä.
Crohn ja Colitis ry, Iholiitto, Psoriasisliitto ja Suomen Reumaliitto ovat toteuttaneet AbbVien tuella videokampanjan, jossa tehdään järjestöjen edustamia sairausryhmiä näkyviksi.
Näkymätöntä voi tehdä näkyväksi jakamalla videot eteenpäin sosiaalisessa mediassa tunnisteella #näkymättömästänäkyvä
Näkymättömästä näkyvä -videoihin pääset myös tästä >>

Minulla todettiin
Tämä video kertoo haavaisesta paksusuolentulehduksesta yhden potilaan kokemusten kautta. Asiantuntijana videolla on sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri Pauliina Molander HUS Peijaksen sairaalasta. Video on tuotettu yhteistyössä Crohn ja Colitis ry:n, HUS Peijaksen sairaalan ja MSD:n kanssa.
Minulla todettiin haavainen paksusuolentulehdus -videoon pääset myös tästä >>

Haavainen paksusuolentulehdus

Maailman IBD-päivä 19.5.2016
Vuonna 2016 Maailman IBD-päivänä julkaistiin neljä Näkymätön sairaus -videota. Näillä videoilla neljä sairastavaa kertovat omasta elämästään IBD:n kanssa.
Siirin tarina -videoon pääset myös tästä >>

Villen tarina -videoon pääset myös tästä >>

Henrikan tarina -videoon pääset myös tästä >>

Janin tarina -videoon pääset myös tästä >>

Vessapassi
IBD:tä sairastavat jääkiekkoilijat Teemu Ramstedt, Ville Uusitalo ja Jari Sailio laittoivat itsensä likoon IBD:n ja Vessapassin tietoisuuden lisäämiseksi.

Vessapassi-video 1

Vessapassi-video 2

Vessapassi-video 3

Maailman IBD-päivä 19.5.2015

Hyvää Maailman IBD-päivää 2015 -videoon pääset myös tästä >>
Teemu Ramstedtin terveiset Maailman IBD-päivänä

Luentovideoon pääset täältä >>
19.5.2015 Maailman IBD-päivänä Crohn ja Colitis ry järjesti MSD:n kanssa yleisöluennon IBD-luennon Svenska Handelshögskolanissa Helsingissä.

Puhujina HUSin sisätautien ja gastroenterologian el. Pauliina Molander ja Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto.

Maailman IBD-päivä 19.5.2014

Crohn ja Colitis ry järjesti MSD:n kanssa yleisöluennon Maailman IBD-päivänä 19.5.2014 IBD-luennon Svenska Handelshögskolanissa Helsingissä.

Puhujina HYKSin sisätautien ja gastroenterologian el. Perttu Arkkila ja Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto.

Luennot voit nähdä ja kuunnella täältä >> .

IBD 2020

IBD 2020 -kysely -videoon pääset myös tästä >>
IBD2020-kyselyssä selvitettiin Crohnin tautia ja haavaista paksusuolitulehdusta (ulseratiivista koliittia) sairastavien (IBD-potilaiden) elämänlaatua, kokemuksia hoidon toteuttamisesta ja näkemyksiä tulevaisuuden mahdollisuuksista IBD:n hoidossa. Kysely on tuotettu yhteistyössä AbbVieOy:n kanssa.

Wessaetsivät

Wessaetsivät
Maailman hauskin mies Ismo Leikola osoittaa Crohn ja Colitis ry:n toimintapätkässä kuinka tulehdukselliset suolistosairaudet voivat hankaloittaa arkipäivästä selviytymistä, kun vessatarve iskee usein ja kiireellä! Video on julkaistu Maailman IBD-päivänä 19.5. vuonna 2011 ja videon tekemistä tuki Abbott Oy.

IBD-nettiluento 15.5.2013

Puhujina HYKSin sisätautien ja gastroenterologian el. Perttu Arkkila ja Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto.

Luennot voit nähdä ja kuunnella täältä >>.

Perhepäivä

Yhdistyksen perhepäivää vietettiin Ideaparkissa PiiPoossa vuonna 2008. Siellä tehtiin animaatiovideo Jorman viimeinen matka. Katso video alta tai täältä >>

Yhdistys on tuottanut monia videoita, joita pääset katsomaan täältä >>