Maailman IBD-päivät

Maailman IBD-päivää vietetään vuosittain 19.5. Päivän aikana eri puolilla maailmaa lisätään tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista eli IBD:stä (Inflammatory Bowel Disease). Crohnin tauti on IBD-sairauksista harvinaisempi ja colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolentulehdus yleisempi muoto.

Tältä sivulta löydät kootusti IBD-päivien teemat ja linkit kampanjasivuille.

IBD-päivä 2021

Tänä vuonna IBD-päivän teemana on Avoimuus luo hyvinvointia. Päivää juhlistetaan virtuaalitapahtuman luennoilla ja some-kampanjalla.

Lisätietoa IBD-päivän kampanjasta 2021

IBD-päivä 2020

IBD-päivän teemana oli IBD ja työ.
”Diagnoosimäärien kasvaessa vuosittain noin kahdellatuhannella tätä näkymätöntä, mutta joskus kokonaisvaltaisesti sairastavan elämään vaikuttavaa sairautta pitää tuoda yhä enemmän näkyviin myös työelämässä”, sanoi yhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Suvanto IBD-päivän tiedotteessa.

Lisätietoa IBD-päivän kampanjasta 2020
Kokemustarinoita IBD:stä ja työstä

IBD-päivä 2019

IBD-päivän teemana oli Näkymätön sairaus. Sosiaalisessa mediassa teema näkyi hashtageilla #näkymätönsairaus ja #IBDFI ja #maailmanibdpäivä. Yhdistys haastoi sairastavia kertomaan oman tarinansa ja jakamaan kuvia sosiaalisessa mediassa.
Ennen Maailman IBD-päivää julkaistiin IBD-barometri 2019. Barometrin mukaan lähes kolmasosalla IBD:tä sairastavista sairaus on edennyt vaikeampaan suuntaan viimeisen kolmen vuoden aikana. Viidesosalla alle 30-vuotiaista vastaajista on vaikeuksia selvitä arjesta sairauden kanssa.

Lisätietoa IBD-päivän kampanjasta 2019
IBD-barometri 2019