Neljä nuorta aikuista keskustelee pöydän ääressä Croco-viikonlopussa. Taustalla hirsiseinä ja pelastusrengas. Kuva Pasi Määttänen.

Ohjeet Facebookin verkkovertaisryhmiin pääsyyn

Seuraavat ohjeet yhdistyksen Facebookin verkkovertaisryhmiin pääsemiseksi on tehty pöytäkoneen käyttäjille. Mobiiliversioissa komennot ovat samat, mutta Facebookin näkymä voi olla erilainen.

  1. Päästäksesi mukaan yhdistyksen verkkovertaisryhmiin Facebookissa, sinulla täytyy olla luotuna henkilökohtainen profiili Facebookissa. Kirjaudu sisään Facebookiin.
  2. Kirjoita Facebookin hakutoimintoon esimerkiksi ”IBD ja muut suolistosairaudet” ja valitse haun tuloksista se ryhmä, johon haluat hakea. Huom! Yhdistyksellä on useita eri ryhmiä, käy tutustumassa yhdistyksen Facebook ryhmiin!
  3. Klikkaa ryhmän sivu auki Facebookissa.
  4. Hakemalla ryhmään hyväksyt ja sitoudut noudattamaan yhdistyksen verkkovertaistoiminnan sääntöjä.
  5. Klikkaa ryhmässä ”nappulaa”, jossa lukee ”+join group” tai ”+liity ryhmään”.
  6. Facebook pyytää tämän jälkeen sinua kirjoittamaan lyhyen esittelyn itsestäsi ylläpitäjille. Kirjoita vastauksesti auenneeseen lomakkeeseen, ja lopuksi lähetä se. Esittelyssä kerro lyhyesti elämäntilanteestasi ja siitä miksi haet mukaan verkkovertaisryhmään. Voit kertoa esim. mistä olet ja milloin olet saanut diagnoosin. Oma diagnoosi on hyvä mainita esittelyssä, jotta vapaaehtoinen ylläpitäjä voi tarvittaessa ohjata sinut johonkin toiseen ryhmään.
  7. Vapaaehtoinen ylläpitäjä, eli verkkovertainen hyväksyy pyyntösi liittyä ryhmään.
  8. Antoisia keskusteluja!

Jos ryhmään hakija ei vastaa kaikkiin esitettyihin kysymyksiin, hylätään liittymispyyntö automaattisesti. Jos verkkovertaisryhmään pääsy ei onnistunut näillä ohjeilla, laita ryhmän ylläpitäjille Facebookissa yksityisviestiä, lähetä sähköpostia osoitteeseen verkkovertaistoiminta(a)ibd.fi tai ota yhteys yhdistyksen toimistoon.