Testamenttilahjoittaminen

Tekemällä testamentin järjestölle voit huolehtia sinulle tärkeistä asioista myös poismenosi jälkeen. Me IBD ja muut suolistosairaudet ry:ssä mahdollistamme monipuolisesti vertaistukea, valvomme etuja ja vaikutamme suolistosairauksia sairastavia koskeviin asioihin valtakunnallisesti. Välitämme monipuolisesti tietoa niin perinteisen kuin sosiaalisenkin median kautta – olemme olemassa suolistosairaita ja heidän läheisiään varten.

Testamenttilahjoituksella voit tukea toimintaamme. Testamenttaamalla pienenkin summan voit auttaa yhdistystä tärkeässä työssä suolistosairaiden ja heidän läheistensä hyväksi. Testamentissa voi mainita mihin toivot summan kohdentuvan – esimerkiksi vapaaehtoistoimintaan, viestintään ja tietoisuuden lisäämiseen, tai edunvalvonnalliseen työhön. Voit jättää myös tarkemman kohdennuksen avoimeksi, jolloin summa käytetään parhaan arvion mukaan tarpeellisiin toimiin.

Testamentin laatimisessa suositellaan käytettävän ammattilaisen opastusta. Testamentin voi tehdä myös itse. Lahjoitus hyväntekeväisyyteen on verovapaata eli yleishyödylliset yhteisöt eivät maksa niistä perintöveroa. Hyvätestamentti.fi –verkkopalvelu tarjoaa monipuolista tietoa testamenttilahjoittamisesta ja testamentin tekemisestä. Palvelussa voi esimerkiksi kysyä neuvoa lakimieheltä testamenttia koskevista asioista.

Voit keskustella testamenttilahjoituksen tekemisestä yhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Suvannon kanssa, ulla.suvanto@ibd.fi tai puh. 040 031 5383.