Saavutettavuusseloste

Saavutettavuus on meille tärkeää. Olemme päivittäneet verkkosivujamme saavutettavaksi, mutta jos huomaat unohduksia tai virheitä, olethan ystävällisesti yhteydessä toimistolle. Yhteystiedot löydät täältä >>

Saavutettavuusseloste

Tällä sivulla kuvattu saavutettavuusseloste koskee www.ibd.fi-verkkosivustoa. Yhdistys pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Vaatimustenmukaisuus

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n verkkosivusto vastaa pääosin osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoa AA ja A.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto sisältää sisältöä, joka ei kuulu saavutettavuuslainsäädännön piiriin. Tällaista sisältöä on toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, sekä video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Lisäksi osa sisällöstä on ei-saavutettavaa kohtuuttoman rasitteen vuoksi. Tiedot, jotka eivät ole saavutettavia, on merkattu “ei-saavutettava” tekstillä. Tarvittaessa näitä sisältöjä voidaan pyydettäessä toimittaa saavutettavana. Halutessasi saavutettavan tiedoston, olethan yhteydessä info(a)ibd.fi osoitteeseen ja kerro, minkä tiedoston haluat saavutettavana.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

www.ibd.fi verkkosivusto on julkaistu keväällä 2016. Tämä seloste on päivitetty 24.9.2020. Selostetta päivitetään tarpeen mukaan. Seloste perustuu verkkosivuston teknisen ylläpidon käyttäjätestaukseen ja itsearvioon.

Palautteen antaminen

Voit antaa palautetta nettisivujen saavutettavuudesta palautelomakkeen kautta, jonne pääset klikkamalla tätä >>, tai sähköpostitse viestintäpäällikkö viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula@ibd.fi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(a)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Sosiaalisen median saavutettavuus

Pyrimme parhaamme mukaan, resurssien mahdollistaessa, tuottamaan myös sosiaalisen median sisältöä saavutettavaksi. Tällä hetkellä esimerkiksi Instagram ja Facebook eivät helposti mahdollista kaikkien sisältöjen tuottamista saavutettavasti, joten kohtuuttoman rasitteen vuoksi sisältö on usein ei-saavutettavaa.