Narsisseja.
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

IBD-viikko 2023

1.12.2023 - 7.12.2023

IBD-viikolla lisätään tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista eli IBD:stä. IBD-viikkoa vietetään vuosittain 1.–7. joulukuuta.

Vuonna 2023 laitetaan perustiedot kuntoon IBD:stä ja muistutetaan, että suolistosairaus on enemmän kuin suoliston sairaus. Viikko näkyy muun muassa perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa. Lisätietoa tulossa syksyn aikana IBD-viikon sivulle!

IBD-viikon tienoilla on tarkoituksena järjestää vertaistapaamisissa eri puolella Suomea. Seuraa ilmoitteluamme, ja tule tapaamaan muita, jotka tietävät mistä puhutaan!

 

Tiesitkö?

IBD (inflammatory bowel diseases) kattaa Crohnin taudin sekä haavaisen paksusuolentulehduksen. Jos diagnoosi näiden välillä ei ole selkeä, puhutaan välimuotoisesta koliitista. IBD:n yleisimpiä oireita ovat ripuli, veriuloste sekä vatsakivut. IBD on yksilöllinen ja aaltoileva – rauhalliset (remissio) ja aktiiviset (akuutti) vaiheet voivat vaihdella nopeastikin.

IBD:hen voi kuulua liitännäissairauksia, kuten nivel- ja iho-oireita, sekä uupumusta joka ei lepäämälläkään lopu. Liitännäissairauksien aktiivisuus ei aina ole riippuvainen suoliston sairauden aktiivisuudesta, ja esimerkiksi haavainen paksusuolentulehdus voi alkuun oireilla muilla kuin suoliston oireilla.

Suomessa jo lähes 60 000* on saanut IBD-diagnoosin. Joka vuosi yli 2 500 ihmistä saa diagnoosin, ja sairastavien määrä on lähes kolminkertaistunut 20 vuodessa. IBD ja muut suolistosairaudet ry tarjoaa tietoatukea ja edunvalvontaa suolistosairauksia sairastaville sekä heidän läheisilleen. Tutustu toimintaan osoitteessa www.ibd.fi!

*Korvausoikeusnumero 208 (haavainen paksusuolentulehdus ja Crohnin tauti) oli vuoden 2022 lopussa 57 904 henkilöllä. Uuden diagnoosin vuoden 2022 aikana sai 2 665 henkilöä. Lähde: Kelan tilasto

Tiedot

Alkaa:
1.12.2023
Loppuu:
7.12.2023
Tapahtumaluokka: