Jäsenkirje 3/2019

Hyvä Crohn ja Colitis ry:n jäsen!

Edessäsi on vuoden 2019 kolmas uutiskirje Crohn ja Colitis ry:ltä. Tässä uutiskirjeessä kerromme lyhyesti tulevasta toiminnastamme.
Jäsen! Etkö saanut tätä sähköpostia? Ole yhteydessä toimistolle info@ibd.fi / puh. 075 325 4400 (puhelinaika maanantaisin ja torstaisin klo 14-17).

Syyspäivät 2019
Kokoa itsellesi mieluinen paketti Syyspäivistä, joita vietetään 9.-10.11. Tampereen kylpylässä! Ilmoittautumisaika majoituspaketilla päättyy sunnuntaina 6.10., joten ilmoittaudu pian! Luennoille ja ruokailuihin voi ilmoittautua 31.10. saakka. Ohjelmassa gastroenterologin luento, tietoa suolistosairaan sosiaaliturvasta, vertaistukea sekä tietenkin ohjelmallista illallista, jonka aikana meille esiintyy mm. Lassi Valtonen! Lapsille ja perheille omaa ohjelmaa päivän aikana mm. Pelimuseossa ja muissa museokeskus Vapriikin näyttelyissä.

Syyspäivillä järjestetään myös syyskokous, jossa käsitellään mm. sääntöuudistussuunnitelma ja valitaan hallitus vuodelle 2020. Nyt on aikasi vaikuttaa!

Katso ohjelma ja ilmoittautumisohjeet täältä >>

Vaikuta yhdistykseen – hae hallitukseen!
Hallituksella on tärkeä rooli yhdistyksen toiminnassa. Hallituksessa pääset vaikuttamaan yhdistyksen asioihin luottamushenkilönä. Hallitustyöskentely antaa paljon, mutta tarvitsee myös sitoutuneisuutta ja ajankäyttöä. Jos olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä, voit ilmaista mielenkiintosi jo etukäteen! Lue lisää täältä >> 
Syyspäivillä järjestettävään syyskokoukseen osallistuvat valitsevat uuden hallituksen kokouksessa tehtyjen esitysten perusteella.

Haku Nuorisotiimiin on auki!
Kiinnostaako Crocojen (18–30-vuotiaiden) etujen ajaminen yhdistyksessä? Haluatko olla mukana järjestämässä valtakunnallista vertaistukiviikonloppua? Lähde mukaan Nuorisotiimiin! Haku toimikaudelle 2020-2021 on auki 13.10. saakka! Lue lisää >>

IBD-lehden numero 3/2019 on ilmestynyt
Vuoden kolmas IBD-lehti on ilmestynyt syyskuun alussa. Jos jostain syystä et ole saanut lehteä, voi syynä olla esimerkiksi vanha osoite jäsenrekisterissä. Voit tarkastaa omat tietosi kirjautumalla jäsensivuille osoitteessa www.ibd.fi. Ei tunnuksia? Ota yhteys sähköpostitse info@ibd.fi

Jäsenedut
Jäsenenä saat IBD-lehden neljä kertaa vuodessa, edullisemman osallistumismaksun useisiin alueellisiin tapahtumiin, Vessapassin, maksuttomia oppaita (myös uudet ”Kun lapsi sairastaa” sekä ”IBD arjessa” oppaat!), alennuksia ravintolisistä sekä Puhdin testipaketeista ja testeistä. Lue lisää jäseneduista >>. 
Jäsenenä voit myös toimia vapaaehtoisena, asettua ehdolle Nuorisotiimiin, käyttää äänioikeuttasi yhdistyksen sääntömääräisissä kevät- ja syyskokouksissa sekä asettua ehdolle yhdistyksen hallitukseen.

Uusi Vessapassi tarvittaessa toimistolta
Toisin kuin IBD-lehden numerossa 1/2019 kerrottiin, uusia jäsenkortteja, joiden kääntöpuolella on Vessapassi, ei tietoisesti toimitettu IBD-lehden numero 3/2019 mukana. Voit tarvittaessa tilata uuden paperisen Vessapassin esimerkiksi kadonneen tilalle sähköpostitse osoitteesta info@ibd.fi.
Sähköisen Vessapassin voit ladata jäsensivujen kautta osoitteesta www.ibd.fi.

Suoli Suorana -podcast nyt Spotifyssa – kausi 2 tulossa!
Suoli Suorana on podcast-sarja elämästä IBD:n kanssa. Sarjaan äänensä antavat IBD:tä sairastavat Simo ja Henna-Maria, sekä alan asiantuntijat. Löydät kaikki jaksot Spotifysta sekä yhdistyksen SoundCloud-tililtä! Keväällä 2019 julkaistiin viisi jaksoa, ja seuraavat viisi ilmestyy kuluvan syksyn aikana.

Syksyn 2019 vertaistapaamiset
Loppuvuoden aikana vertaistapaamisia järjestetään monilla paikkakunnilla, ja verkossakin on tarjolla kaikille avoimia asiantuntijaluentoja ja vertaischatteja. Muista myös aktiiviset verkkovertaisryhmämme Facebookissa!
Päivitämme jatkuvasti nettisivuillemme vertaistoiminnan tapahtumia. Seuraa ilmoitteluamme!
Vertaistapaamiset ovat avoimia kaikille, ota siis vaikka läheinenkin mukaan!
Tulevat tapahtumat >>        Facebookin verkkovertaisryhmät >> 

Tuetut lomat 2020
Vuonna 2020 järjestetään tuettuja, vertaistuellisia lomia yhteystyössä MTLH:n kanssa, jos MTLH:n hakema rahoitus varmistuu. Loman omavastuuosuus on 20€/hlö/vrk, alle 17v. veloituksetta. Lomalla on täysihoito, majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa, perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, sekä ryhmälle suunnattua ohjelmaa. Hakuohjeet nettisivuillamme >> 

  • 19.—24.4.2020 Loma omatoimisille aikuisille Mikkelin Kyyhkylässä.
    Hae viimeistään 19.1.2020.
  • 6.—11.7.2020 Loma lapsiperheille Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä.
    Hae viimeistään 6.4.2020.

Tukea Perheille -hanke
Kolmivuotisen Tukea Perheille -hankkeen tarkoituksena on tukea IBD:tä sairastavien lasten ja nuorten sekä heidän lähipiirinsä arkea. Esimerkiksi Syyspäivillä 9.11. lapsille ja perheille on kohdennettua vertaisohjelmaa. Katso kaikki hankkeen tapahtumat ja muut ajankohtaiset asiat nettisivuiltamme.

Toteutamme yhdessä Psoriasisliiton ja Reumaliiton kanssa Kaverina #näkymätönsairaus -kampanjaa, joka tarjoaa tukea ja tietoa näistä sairauksista. Kampanja on suunnattu nuorille ja heidän läheisilleen sekä ammattilaisille. Kampanjakokonaisuuteen kuuluu nettisivustolta löytyvät videot, joissa nuoret sairastavat kertovat elämästään pitkäaikaissairauden kanssa. Käy tutustumassa osoitteessa www.nakymatonsairaus.fi!

Seuraa meitä somessa!
Olemme Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa tunnuksella Crohn ja Colitis ry. Snapchatissa ja Twitterissä olemme tunnuksella @Crohnjacolitis.
Yhdistyksen nimi on kokonaisuudessaan Crohn ja Colitis ry. Toimimme aina koko nimellämme, joten tunnistat yhdistyksen kanavat ja materiaalin ry-päätteestä. Tämä koskee myös verkkovertaisryhmiämme – vain ry-päätteiset ryhmät ovat yhdistyksen ylläpitämiä.