Vaikuta yhdistyksessä – hae hallitukseen!

Tule hallituksen jäseneksi vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan luottamushenkilönä! Hallitukseen toivotaan osaamista esimerkiksi vaikuttamistyöstä, yhteiskunta-asioista, sosiaali- ja terveyspolitiikasta ja viestinnästä.

Hallitustyöskentely antaa paljon, mutta vaatii myös sitoutuneisuutta ja ajankäyttöä. Pääset osallistumaan koulutuksiin ja kokouksiin, joita voit hyödyntää myös omassa työelämässä ja opinnoissa. Tämän lisäksi voit tuoda oman osaamisesi hallitustyöskentelyyn. Hallitus kokoontuu neljästä kuuteen kertaa vuodessa.

Uusi hallitus valitaan vuosikokouksessa Oulussa 27.5. Kokoukseen osallistuvat jäsenet valitsevat uuden hallituksen kokouksessa tehtyjen esitysten perusteella. Hallituksen jäsenenä toimiminen ja kokouksessa äänestäminen edellyttävät yhdistyksen jäsenyyttä.

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n hallitus valitaan vuosittain. Toimikausi on kaksivuotinen, joten nyt hallitukseen valittavat toimivat hallituksessa ajalla 1.6.2023-31.5.2025. Jäsenten toimikaudet limittyvät niin, että vuosittain hallituksen jäsenistä vaihtuu 2-4 jäsentä. Puheenjohtaja valitaan vuosittain.

Lähetä esittelysi!

Jos olet kiinnostunut toimimaan hallituksessa, vastaa alla oleviin kysymyksiin ja lähetä ne yhdistyksen nykyiselle puheenjohtajalle osoitteeseen aki.leppanen@ibd.fi viimeistään su 14.5.2023:
– Lyhyt esittely itsestäsi
– Miten hallitus ja sen jäsenet voivat tukea yhdistyksen toimintaa?
– Minkälaista osaamista sinulla on tarjota hallitustyöskentelyyn?
– Pystytkö sitoutumaan hallitustyöskentelyyn kahdeksi vuodeksi?

Esittelyt julkaistaan kokousmateriaalien yhteydessä nettisivuilla ennen vuosikokousta. Kiinnostuksensa hallituksen jäseneksi voi esittää myös vasta vuosikokouksessa.

Otathan huomioon, että jonkun kokouksessa läsnä olevan pitää tehdä esitys hallituksen jäsenistä. Mikäli esitettävä henkilö ei ole paikalla, tulee esittelijän kertoa esitettävän kokemus ja asiantuntemus asiasta päättäville jäsenille. Esittelijällä tulee olla myös esiteltävän henkilön suullinen suostumus, että on käytettävissä hallituspaikkoja täytettäessä.

Jos kiinnostuit, voit lukea hyvistä hallintotavoista järjestöissä.
Hallitusasiat löytyvät sivulta 12 eteenpäin.

Yhdistyksen hallituksen nykyinen kokoonpano.