Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

IBD-lehdessä avataan yhdistyksen vapaaehtois- ja vertaistoimintaa

Vuonna 2022 IBD ja muut suolistosairaudet ry:n tavoitteena on vahvistaa yhdistyksen vapaaehtois- ja vertaistoimintaansa. Teema näkyy vahvasti myös vuoden ensimmäisessä IBD-lehdessä, jossa kerrotaan yhdistyksen vapaaehtois- ja vertaistoiminnan monista muodoista.

Yhdistyksessämme toimii yli 100 vapaaehtoista 10 eri tehtävässä some-tiimiläisistä alueellisiin vertaistoimijoihin. Vapaaehtoisemme Jere Ikonen ja Hanna Peltomäki valottavat lehdessä, miltä poikkeusaika on tuntunut vapaaehtoistoimijan vinkkelistä, ja Kansalaisareena ry:n aluetoiminnan päällikkö Pinja Nieminen tarjoaa aiheeseen laajempaa valtakunnallista näkökulmaa. Virtasen ja Bäckströmin pariskunnat puolestaan kertovat, miten tutustuivat toisiinsa vertaistapahtumissa – vertaistukea voi saada ja antaa myös pariskunnittain. 

Lehdessä on tarjolla sekä asiantuntija- että kokemustietoa. Esimerkiksi ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen valottaa artikkelissaan riittävästä vitamiinien ja kivennäisaineiden saannista IBS:n yhteydessä. Vapaaehtoisten lehtitiimiin kuuluvan Eeva-Leena Aittoniemen jutuissa kerrotaan kilpirauhasen toimintahäiriöistä sekä tähystykseen valmistautumisesta. Avustajamme Sanna Lönnfors on poiminut tutkimuskatsaukseen alan uusimpia tutkimuksia, jotka julkaistaan myös verkossa Tutkimuskatsaus-sivulla.

Lisäksi lehdessä on runsaasti tietoa hankkeista, tapahtumista ja kaikille avoimista vertaistoiminnoistamme, joihin voi hiljalleen osallistua myös kasvokkain. Esimerkiksi Kevätpäivät järjestetään Joensuussa 20.-22.5. – tervetuloa!

Jäsenillä on oikeus lukea IBD-lehden sähköistä versiota Jäsensivuilla aiempien lehtien tapaan. Palautetta ja juttutoiveita saa lähettää toimitukselle osoitteeseen: toimitus@ibd.fi

IBD-lehden kannessa nuorehko mies sivukuvassa, jousi kädessä, toinen käsi on juuri vapauttanut nuolen. Yllään hänellä on yhdistyksen violetti huppari, joka on samansävyinen kuin lehden IBD-logo. Kansitekstit: Jere Ikonen osallistuu myös poikkeusaikana. Vapaaehtois- ja vertaistoimintaa joka makuun. Kivennäisaineet ja vitamiinit IBS:ssä. Tervetuloa Joensuuhun kevätpäiville.
Vuoden ensimmäisen IBD-lehden teemana on vapaaehtois- ja vertaistoiminta.