Narsisseja.

Uutiskirje jäsenille

Hyvä Crohn ja Colitis ry:n jäsen! Edessäsi on vuoden 2020 viimeisin uutiskirje Crohn ja Colitis ry:ltä. Tässä uutiskirjeessä kerromme lyhyesti ajankohtaisista asioista yhdistyksessä. Tämä viesti on lähetetty sähköpostilla 26.10. niille jäsenille, jotka eivät ole kieltäneet sähköisten uutiskirjeiden lähettämistä jäsentiedoissaan.

Syyskokous hyväksyi sääntömuutoksen
Tulehduksellisia suolistosairauksia eli IBD:tä sekä muita suolistosairauksia sairastavien etujärjestö Crohn ja Colitis ry:n jäsenistö on hyväksynyt yhdistyksen sääntömuutoksen 24.10. järjestetyssä syyskokouksessa. Sääntömuutokseen sisältyy nimenmuutos, jonka mukaisesti yhdistys tulee jatkossa olemaan nimeltään IBD ja muut suolistosairaudet ry. Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) jo ennakkotarkastamat säännöt on syyskokouksessa hyväksytty käyttöönotettavaksi heti yhdistyksen sisäisessä toiminnassa, ja säännöt lähetetty yhdistysrekisteriin merkittäväksi. Virallisesti ja kattavasti uusi nimi otetaan käyttöön yhdistysrekisteriin merkitsemisen jälkeen.

Lue lisää aiheesta nettisivuiltamme täältä >>

Jäsenlehti ilmestyy marraskuun lopulla
Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehti IBD:n vuoden viimeinen numero ilmestyy marraskuun lopulla. Lehden teemana on suolistosairaus perheessä, ja artikkeleissa käsitellään teemaan liittyen mm. perhesuunnittelua ja lapsettomuutta. Muissa artikkeleissa tutustutaan mm. mikroskooppiseen koliittiin ja IBD-hoitajien yhdistyksen toimintaan. Tiesithän, että voit lukea jäsenlehden myös sähköisenä jäsensivujen kautta!

IBD ja työ – IBD-viikko 1.–7.12.
IBD-viikkoa vietetään 1.–7.12. teemalla IBD ja työ. Viikon aikana lisätään tietoisuutta IBD:stä ja sen kanssa elämisestä muun muassa radiomainoksella, viemällä ”faktamainoksia” sote-alan oppilaitoksien infotauluille sekä tekemällä kampanjaa somessa. Myös joitain kohteita valaistaan viikon aikana violetiksi ympäri Suomea – bongaa oman paikkakuntasi kohde! Listaa valaistavista kohteista päivitetään osoitteeseen www.ibd.fi/ibd-viikko.

Voit itse lisätä tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista esimerkiksi kertomalla tarinasi somessa tai jakamalla yhdistyksen postauksia eri kanavissa. Muista käyttää #ibdfi ja #ibdviikko!

Sidekick IBD -sovellus IBD:tä sairastaville elämänlaadun kohentamiseen
Sidekick IBD -sovellus on 16 viikon kokonaisuus, jossa edetään askel kerrallaan kohti hyvää oloa. Jokaisella viikolla on oma teemansa, esimerkiksi ravitsemus, stressin vähentäminen, unenlaadun parantaminen ja fyysisen aktiivisuuden lisääminen. Viikon aikana sovellus antaa vinkkejä ja pieniä tehtäviä aiheeseen liittyen. Sovelluksen tavoitteena on kohentaa elämänlaatua monipuolisesti ja auttaa elämään parempaa arkea IBD:n kanssa. Osallistujat saavat myös henkilökohtaisia viestejä IBD-hoitajalta ohjelmaan liittyen.

Kännykkään ladattavassa suomenkielisessä sovelluksessa on omat ohjelmat Crohnin tautia ja haavaista paksusuolentulehdusta sairastaville. Yhdistys ja lääkeyhtiö Pfizer toimivat yhteistyössä Sidekick-hyvinvointipalvelun tarjoamiseksi IBD:tä sairastaville. Lue lisää ja lataa Sidekick täältä >> www.ibd.fi/sidekick.

Jäsenedut
Jäsenenä saat jäsenlehden neljä kertaa vuodessa, edullisemman osallistumismaksunuseisiin alueellisiin tapahtumiin, Vessapassin, maksuttomia oppaita, alennuksia ravintolisistä sekä Puhdin testipaketeista ja testeistä. Lue lisää jäseneduista täältä >>
Jäsenenä voit myös toimia vapaaehtoisena, asettua ehdolle Nuorisotiimiin, käyttää äänioikeuttasi yhdistyksen sääntömääräisissä vuosikokouksissa sekä asettua ehdolle yhdistyksen hallitukseen.

Vertaistoiminta
Vertaistoimintaa järjestetään eri puolilla Suomea vapaaehtoisten vetämänä, koronaan liittyvät turvaohjeistukset ja -suositukset huomioiden. Seuraa tulevia tapahtumia nettisivuillamme! Tuleviin vertaistapaamisiin voit tutustua täältä >> www.ibd.fi/tapahtumat/
Muista myös ajasta ja paikasta riippumaton vertaistuki verkossa, lue lisää täältä >>

Tukea Perheille –hanke
Tukea Perheille -hanke tukee IBD:tä sairastavien lasten ja nuorten sekä heidän lähipiirinsä arkea. Katso kaikki hankkeen tapahtumat ja muut ajankohtaiset asiat nettisivuiltamme >>

TIISE-hanke
TIISE-hanke on suunnattu 60 vuotta täyttäneille suolistosairaille ja heidän läheisilleen. Hankkeessa järjestetään toimintaa ympäri Suomea. Tulevia tapahtumia ovat 9.-12.2.2021 Tampereella järjestettävä Voimavarakurssi henkilöille, jotka sairastavat sekä suolistosairautta että kilpirauhassairautta. 1.-3.6.2021 järjestetään Haapamäellä kurssi Voimia luonnosta. Lisätietoja näistä ja muista mahdollisista tapahtumista löydät nettisivuiltamme täältä >>
Tai voit olla yhteyksissä hankevastaava Mariaan, maria.joutsen@ibd.fi / 040 031 6575

Seuraa meitä somessa!
Olemme Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa vielä tunnuksella Crohn ja Colitis ry. Snapchatissa ja Twitterissä olemme tunnuksella @Crohnjacolitis. Yhdistyksen somekanavien nimet tulee muuttumaan nimenmuutoksen myötä vielä tämän vuoden puolella. Seuraajien ei tarvitse ryhtyä seuraamaan tilejä uudelleen, vaikka nimi muuttuu.

————–

Sähköpostiosoitteet on poimittu Crohn ja Colitis ry:n jäsenrekisteristä ja niitä ei luovuteta ulkopuolisille. Jos et jatkossa halua saada meiltä sähköpostia, voit muuttaa tietojasi jäsensivujemme kautta > www.ibd.fi. Sähköposti-viestit on nimetty tietojen muokkauksessa nimellä ”Uutiskirjeet”.
Jos et ole aktivoinut jäsensivujasi, otathan yhteyttä info@ibd.fi.

HUOM! Peruessasi uutiskirjeen et saa meiltä enää mitään sähköpostia (paitsi jäsenmaksulaskun, jos olet valinnut sähköisen jäsenmaksulaskun).
Haluatko jatkossa sähköpostia, mutta et halua kutsuja osallistua kyselyihin? Ilmoita siitä meille!

Tutustu henkilötietojen käsittelyyn 
täällä >>