Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Monimutkainen kuntoutus, kadonnut luontosuhde ja syömätön Emma – uusin jäsenlehti on nyt julkaistu!

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehti IBD:n tämän vuoden kolmas numero on ilmestynyt! Lehti jaetaan jäsenille ja sidosryhmälle kuluvan viikon aikana, ja on luettavissa jo nyt jäsensivujen kautta.

Tällä kertaa lehti käsittelee kuntoutusta ja tukipalveluita. Mahtavasta mutta monimutkaisesta kuntoutuksesta kertoo omaa kokemustaan Suvi Hänninen, joka on haavaisen paksusuolentulehduksen myötä päätynyt eläkkeelle erinäisten uudelleenkouluttautumisten ja työpaikkojen kokeilun jälkeen. Artikkeliin on haastateltu myös Suomen sosiaali ja terveys ry:n, SOSTEn, erityisasiantuntija Päivi Oparia. Artikkeli on käännetty myös ruotsiksi. Suvi esiintyy myös lehden kansikuvassa. Artikkelin on kirjoittanut ja kuvannut järjestöassistentti Elisa Arvola.

Muonio-Enontekiön johtava lääkäri Teemu Taulavuori pohtii kirjoituksessaan kadonnutta luontosuhdetta. Taulavuori huomasi itse muutama vuosi sitten suolisto-oireidensa rauhoittuvan ja lopulta hiipuvan kokonaan, kun hän alkoi viettämään enemmän aikaa luonnossa ja eläinten seurassa. Tekikö tämä Taulavuoresta vankkumattoman eläinten terapeuttisen arvon puolestapuhujan?

Lisäksi pääsemme lukemaan vasta kolmevuotiaan Emman pitkästä matkasta Crohnin taudin diagnoosiin, Mikko Törmäsen elämästä ärtyvän suolen oireyhtymän kanssa, perehdymme kunnolla yhdistyksen ja Kelan järjestämiin sopeutumista tukeviin kursseihin sekä tutustumme toiminnanjohtajaan ja sosiaali- ja terveysturvan asiantuntijaan hieman enemmän. Nämä, ja paljon muuta!

Muista perehtyä myös lehden loppuosassa oleviin TIISE– ja Tukea Perheille -hankkeiden sivuihin, ja poimia talteen tulevat vertaistapaamiset läheltä sinua! Merkkaa kalenteriin esimerkiksi syksyn liveluennot!

Jäsenillä on oikeus lukea IBD-lehden sähköistä versiota Jäsensivuilla aiempien lehtien tapaan. Palautetta ja juttutoiveita saa lähettää toimitukselle osoitteeseen: toimitus@ibd.fi. Vuoden viimeinen, neljäs lehti ilmestyy joulukuun alussa, deadlinen ollen 3.11.2022.

Jos olet tilannut lehden paperisena, mutta postia ei kuulu tällä viikolla, kannattaa tarkistaa, onko vuoden 2022 jäsenmaksu maksettu! Toimistollemme voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia info@ibd.fi tai soittamalla puhelinpäivystykseemme 075 325 4400 maanantaisin ja torstaisin klo 14–17.

Haluaisitko olla mukana tekemässä lehteä? Tule lehtitiimiin! Laita viestiä lehden päätoimittajalle, yhdistyksen viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula@ibd.fi.