Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

IBD:n aaltoliike – jäsenlehden uusi numero on ilmestynyt!

Vuoden toinen IBD-lehti on ilmestynyt! Lehti jaetaan jäsenille ja sidosryhmille arviolta viikolla 24. Lehti on luettavissa kuitenkin jo nyt jäsensivuilla! Lehden teema, ravitsemus ja hyvinvointi, tulee omalta näkökulmaltaan jokaisessa artikkelissa esiin. Kuten suolistosairauksien luonne ja oireet, myös ravitsemus ja hyvinvointi näkyvät ja toteutuvat jokaisella yksilöllisesti.

Lehden starttaa tärkeä Jäsenasiaa-aukeama, joka sisältää monta lyhyttä mutta sitäkin tärkeämpää tietoa jäsenille. Tsekkaa esimerkiksi toimiston kesäloma, Vessapassin laajentuminen uudelle kohderyhmälle, henkilökunnan muutokset sekä uusi hallitus!

Pääjutussa käsitellään tulehduksellisten suolistosairauksien aaltomaista luonnetta. Gastroenterologian erikoislääkäri Mikko Mattila avaa faktaa akuutista ja remissiosta, ja kihniöläisen Riikan tarina saa yllättävän käänteen kesken jutunteon. Artikkeli on käännetty myös ruotsiksi, ja tulee kaikille luettavaksi näytteenä IBD-lehdestä tälle sivulle syyskuussa.

Lehdessä tarkastellaan myös aktiivista elämäntapaa, juuri päivitettyä ravitsemushoitosuositusta, ulosteen politiikkaa, gluteeniyliherkkyyttä, seksuaalisuutta, ärtyvän suolen oireyhtymää ja ruokavaliota henkilökohtaisesta näkökulmasta sekä suoliston ja aivojen yhteyttyä, ja vielä montaa muutakin mielenkiintoista aihetta!

Yhdistyksen toiminta ei suinkaan hiljene kesällä vaikka toimisto hieman horrostaakin, sillä vapaaehtoisten vetämiä alueellisia vertaistapaamisia on luvassa kesä-elokuulle enemmän kuin koskaan ennen! Tsekkaa ajantasaiset tiedot lehden loppuosasta, sekä nettisivuiltamme www.ibd.fi/tapahtumat! Ja erityishuomio Särkänniemipäivään, jota vietetään jo 12.8.!

Syksyllä laiva on lastattu vertaispäivillä, kun suuntaamme yhdessä Ahvenanmaalle 16.-17.9. Lue tarkammat tiedot lehdestä tai tältä sivulta, ja lähde mukaan laineille!

IBD-lehden numero 3/2023 ilmestyy syyskuussa.

Palautetta lehdestä ja juttutoiveita tuleviin numeroihin voi lähettää toimitukselle osoitteeseen toimitus@ibd.fi. Toimistollemme voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia info@ibd.fi tai soittamalla puhelinpäivystykseemme 075 325 4400 maanantaisin ja torstaisin klo 14–17. Puhelinpäivystys on tauolla juhannusviikolta heinäkuun loppuun.

Haluaisitko olla mukana tekemässä lehteä? Tule lehtitiimiin! Laita viestiä lehden päätoimittajalle, yhdistyksen viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula@ibd.fi.