Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

IBD-viikko 2020: Mediaosumat

Maanantai 30.11.

Pirkanmaan paikallismediat. Tulehdukselliset suolistosairaudet muodostavat jo uuden kansantaudin, vuosittain 2 000 suomalaista saa diagnoosin. Juttu lukijoille.

Tiistai 1.12.

Aamulehti. Jo 54 000 suomalaista on sairastunut parantumattomaan suolistotautiin, jonka syytä ei tiedetä – Nyt he saavat entistä parempaa hoitoa Tampereella. Juttu tilaajille.

Suomenmaa. Tarvitsetko sinäkin hyvät wc-järjestelyt työpaikalla? – jo yli 52 000 suomalaista on saanut usein vaietun diagnoosin.

Keskiviikko 2.12.

Yle Uutiset Kaakkois-Suomi. Sanna Lönnfors kertoo, että arki suolistosairauden kanssa on yllätyksellistä.

Yle Uutiset Itä-Suomi. Suolistosairaudet ovat yleistyneet Suomessa ja voivat vaikuttaa ammatinvalintaan. Palomieheksi opiskeleva Arttu Kumpulainen ja hänen äitinsä kertovat suolistosairauksistaan.

Hämeen Sanomat. “En toivoisi näitä kipuja pahimmalle vihamiehellenikään” – Hämeenlinnalainen luokanopettaja itkee sikiöasennossa vessassa akuuttivaiheen iskiessä. Juttu tilaajille.

STT Info. SDP:n Niina Malm: Pitkäaikaissairaus ei saa olla este työelämälle.

Sailabin uutiset. Uuden kansansairauden syitä ei tunneta.

Perjantai 4.12.

Yle uutiset. Sanna Lönnfors joutui hylkäämään unelmansa poliisin ammatista – kaksi IBD-potilasta kertoo, miten suolistosairaus vaikutti ammatinvalintaan.

Ilkka-Pohjalainen. Nadja Elgin lapset ovat tottuneet siihen, että kun äidin vatsa on huonona, ei tehdä mitään – yhä useampi suomalainen sairastuu suolistotulehdukseen, eikä syytä tiedetä. Juttu tilaajille.

Lauantai 5.12.

Ylen verkkouutiset. Simo Natunen, 28, joutuu suunnittelemaan reittinsä käytössä olevien vessojen mukaan – elämää helpottaa vessapassi, joka on käytössä noin 20 000 suomalaisella.

Maanantai 7.12.

Ylen Puoli seitsemän -ohjelma. Simo Natusen haastattelu vessapassista.

IBD-viikon tietoisuuskampanjat