Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Hyvinvointia mielelle ja uupumuksen ymmärtämistä – jäsenlehti on ilmestynyt!

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehti IBD:n tämän vuoden toinen numero käsittelee mielen hyvinvointia sekä uupumusta. Lehti jaetaan jäsenille viikon 24 aikana.

Suolistosairaudet voivat uuvuttaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Aina uupumukseen ei auta edes riittävä lepo, liikunta ja ravinto, vaan uupumus voi yllättää myös keskellä mielekästä arkea. Jäsenlehti IBD:n numerossa 2/2022 käsitellään uupumusta Mervi Lähteenmäen kokemuksen kautta. Samassa artikkelissa gastroenterologi Airi Jussila kertoo, että jopa puolet IBD:tä sairastavista kokee uupumusoireita. Artikkeli on käännetty myös ruotsiksi.

Sosiaalipsykologi ja psykoterapeutti Leena Ehrling kannustaa kroonista sairautta sairastavia puhumaan sairaudestaan ja sen vaikutuksesta juuri omaan elämään. Myös haavaista paksusuolentulehdusta sairastava Hanna Alavillamo haluaa rohkaista jokaista puhumaan avoimesti, sillä tällöin sairautta on helpompaa käsitellä myös itse.

Lisäksi pääsemme lukemaan synnynnäistä kloridiripulia sairastavan Anniinan tarinan, tutustumme vertaistuen parissa työskenteleviin työntekijöihimme, opimme uutta biopankeista, inspiroidumme teatteriharrastuksesta hyvinvointia mielelle saavan Miljan kirjoituksesta, ja kysymme, onko IBD Suomen uusi kansantauti? Nämä, ja paljon muuta!

Muista perehtyä myös lehden loppuosassa oleviin TIISE– ja Tukea Perheille -hankkeiden sivuihin, ja poimia talteen tulevat vertaistapaamiset läheltä sinua! Merkkaa kalenteriin esimerkiksi syksyn vertaispäivät, joita vietetään Raumalla 27.8.!

Jäsenillä on oikeus lukea IBD-lehden sähköistä versiota Jäsensivuilla aiempien lehtien tapaan. Palautetta ja juttutoiveita saa lähettää toimitukselle osoitteeseen: toimitus@ibd.fi. Vuoden kolmas lehti ilmestyy syyskuun lopussa, deadline on 18.8.2022.

Haluaisitko olla mukana tekemässä lehteä? Tule lehtitiimiin! Laita viestiä lehden päätoimittajalle, yhdistyksen viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula@ibd.fi.

Kuva IBD-lehden 2/2022 kannesta. Nainen katsoo hieman hymyillen yläviistoon. Päässään hänellä on keltainen pipo, päällään musta ulkoilutakki.
IBD-lehden numeron 2/2022 kansikuvassa Mervi Lähteenmäki.