Divertikuloosia sairastava: vastaa kyselyyn!

Yhdistyksenä edustamme yhteensä kahdeksaa eri suolistosairautta. Kela tilastoi vuosittain IBD-diagnoosien määrää, mutta tilastotiedon saaminen muista suolistosairauksista on haastavaa tai mahdotonta. Muiden suolistosairauksien määrät perustuvat suurimmaksi osaksi arvioihin. Samoin tieto muita suolistosairauksia sairastavien hoidon tilanteesta on pienempien diagnoosimäärien vuoksi puutteellista ja perustuu suurimmaksi osaksi yksittäisten henkilöiden kokemuksiin.

Yhdistyksemme yksi kohderyhmädiagnoosi on divertikuloosi. Jotta pystyisimme kehittämään eri suolistosairauksien näkyvyyttä toiminnassamme sekä edunvalvonnassa, olemme luoneet divertikuloosi-kyselyn. Kyselyn tarkoituksena on selvittää divertikuloosia sairastavien oirekuvaa, kokemuksia hoidosta sekä sairauden vaikutusta elämään. Kyselyn tuloksia käytetään osana yhdistyksen viestinnän, toiminnan ja erityisesti edunvalvonnan kehittämistä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia.

Kysely on anonyymi, eikä vastaajia voi tunnistaa vastauksista. Jos sinulla on todettu divertikkeleitä, divertikuloosi tai divertikuliitti, kaipaamme vastaustasi! 

Vastaathan kyselyyn viimeistään sunnuntaina 17.3.2024

Kyselyyn pääset klikkaamalla tätä!

Lisätietoja kyselystä antaa sosiaali- ja terveysturvan asiantuntija Elisa Arvola, elisa.arvola@ibd.fi