Hyvää 40-vuotissyntymäpäivää, suolistosairauksien yhdistys!

Hyvää 40-vuotissyntymäpäivää, suolistosairauksien yhdistys! Morbus Crohn -jaosto perustettiin Helsingissä 27.9.1984. Neljän vuosikymmenen aikana toiminta on laajennut valtakunnalliseksi, monia eri suolistosairauksia sairastavien yhteiseksi yhdistykseksi. Toiminta on aikoinaan lähtenyt käyntiin tarpeesta saada tietoa ja vertaistukea, eikä yhdistyksen pääasiallinen tarkoitus ole järkkynyt neljässä vuosikymmenessä.

Voit tukea toimintaamme myös tuleville vuosikymmenille jäsenyydelläsi tai lahjoittamalla. Jäseneksi voit liittyä helposti esimerkiksi liittymislomakkeen kautta. Lahjoittaa voit esimerkiksi MobilePaylla numeroon 86911. Lisätietoa lahjoittamisesta löydät lahjoitussivultamme.

Historiaa koottuna

Jäsenlehdessämme on julkaistu koonnit eri vuosikymmenistä. Lehden numerossa 4/2023 päästiin 80-luvulle alkuvaiheisiin, 1/2024 tarjoasi katsauksen 90-lukuun ja toiminnan laajentumiseen ja itsenäistymiseen. 2/2024 numerossa ihmeteltiin vuosituhannen vaihtumista, ja 3/2024 2010-lukua. Vuoden viimeisessä numerossa, joka ilmestyy joulukuussa, vedetään yhteen tähänastista 2020-lukua ja pohditaan tulevaisuutta.

Pääset lukemaan jo ilmestyneet jutut alta! Klikkaamalla jutun nimeä aukeaa uuteen ikkunaan PDF-tiedosto.

Ensiaskeleet kasarilla

Itsenäistymisen ysäri

Tuella uudelle tuhannelle

Nähkää meidät