Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Ylöjärven kaupunki ottaa käyttöön Vessapassin

Ylöjärven kaupunki ottaa useissa toimipisteissään käyttöön Vessapassin. Kaupunki huomioi Vessapassin kaupungintalolla, kirjastoissa, terveyskeskuksessa sekä Urheilutalolla. Aloitteen vessapassin käyttöönotosta teki Ylöjärven vammaisneuvosto.

Ylöjärven kaupunki ottaa Vessapassin käyttöön IBD-viikolla 1.-7.12.2018. Teemaviikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista (IBD) ja muistuttaa, etteivät kaikki sairaudet näy ulospäin.

IBD eli tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät voimakkaasti Suomessa, sillä joka vuosi yli 2 000 ihmistä saa IBD-diagnoosin. Sairastuneita on jo lähes 50 000. Ylöjärvellä sairastuneita on noin 300.

Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia, endometrioosia, suolistosyöpää, neurosairauksia, eturauhasyöpää, gynekologisia syöpiä, rakkosyöpää ja neuroendokriinisiä kasvaimia sairastavien mahdollisuutta päästä lähimpään vessaan. Sairauksien oireisiin voi kuulua suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö, jonka seurauksena sairastuneet ovat pakotettuja välittömiin WC-käynteihin. Tietoisuus Vessapassista laajentaa sairastuneiden elinpiiriä ja parantaa näin heidän elämänlaatuaan.

Vessapassi kuuluu seuraavien järjestöjen jäsenetuihin: Crohn ja Colitis ry, Endometrioosiyhdistys ry, Colores ry, Neuroliitto sekä Syöpäjärjestöt tiettyjen syöpien osalta. Vessapassi on edellä mainittujen järjestöjen jäsenkortin takana.

Vessapassitarralla merkittyjen toimipisteiden WC-tilat ovat avoimia ja kaikkien saatavilla. Vessapassitarra WC-tilan ovessa kertoo muille käyttäjille, että Vessapassin omaavalla on sairautensa puolesta tarve päästä välittömästi lähimpään vessaan.

Lisätietoa Vessapassista >>

Päättäjä! Haluatko tuoda Vessapassi käyttöön myös sinun kaupungissasi? Ota yhteyttä: vessapassi@ibd.fi.