Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

VuokattiHiihdossa hiihdetään IBD-sairauksien asialla

Tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät Suomessa vauhdilla. Vuosittain yli 2 000 henkilöä saa IBD-diagnoosin ja IBD:stä onkin tulossa suomalaisten uusi kansantauti. Erityisen ikävää on, kun krooninen, parantumaton ja usein kiusallinen sairaus kohtaa lasta tai nuorta. Sairaus voi johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen ja itsetunnon heikkenemiseen, minkä ehkäisemisessä esimerkiksi liikuntaharrastuksella voi parhaimmillaan olla iso merkitys.

Parhaillaan käynnissä olevan IBD-viikon kunniaksi Kainuun Liikunta ry käynnistää kampanjan jonka tavoitteena on tuoda hyvää mieltä sairauden kohdanneille lapsiperheille. Maaliskuun 16. päivä järjestettävän Vuokattihiihto 2019 -tapahtuman osallistumismaksutuotoista lahjoitetaan osa IBD:tä sairastavien lasten perheiden sporttilomaan Vuokatin urheiluopistolla. Perheet kampanjaan valitaan yhteistyössä potilasyhdistys Crohn ja Colitis ry:n kanssa. Ilmoittautumisohjeet tulossa myöhemmin.

-Hyväntekeväisyyskampanjan kautta haluamme tuottaa hyvää mieltä sekä lisätä tietoisuutta IBD-sairauksista. Viestimme on, että kroonisesta suolistosairaudesta huolimatta myös urheileminen on mahdollista jopa huipputasolla asti. Toisaalta tahdomme korostaa liikunnan merkitystä hyvinvoinnissa ja jaksamisessa yleisestikin, kertoo Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo.
– Omasta kokemuksesta tiedän, että liikunta tekee erityisen hyvää pääkopalle, etenkin kun jaksaminen oireiden kanssa ei ole parhaimmillaan, jatkaa Takalo, joka on sairastanut IBD:tä itsekin vuodesta 2013 lähtien.

Mukana kampanjassa yhteistyökumppaneina ovat Crohn ja Colitis ry:n lisäksi tulehduksellisten suolistosairauksien eteen näkyvää työtä tehnyt pyöräilyseura IBD Cycling ry sekä Vuokatin urheiluopisto, Superpark  sekä Holiday Club Katinkulta.

Tapahtumatiedot >>