Vuoden ensimmäinen lehti on ilmestynyt!

Vuoden ensimmäinen IBD-lehti on ilmestynyt! Lehti jaetaan jäsenille ja sidosryhmille arviolta viikolla 10. Lehti on luettavissa kuitenkin jo nyt jäsensivuilla!

Lehden teemana on eri suolistosairaudet. Omaa tarinaansa pääsevät kertomaan lyhytsuolisyndrooman kanssa lähes syntymästään asti elänyt Tommi, divertikuloosin kanssa tasapainoileva Kati sekä pitkän hakemisen jälkeen sappihapporipuli-diagnoosin saanut Sanni.

Ruotsiksikin käännetty pääjuttu käsittelee tällä kertaa kipua. Jokaisella on omat kokemukset kivusta, ja kuten artikkeliin haastateltu dosentti, erikoislääkäri Tarja Heiskanen HUS:n Kipuklinikalta sanoo, ihmisillä voi olla samanlainen vamma tai sairaus mekanismiltaan, mutta kaikilla kipu ei ole samanlainen. Omia kokemuksiaan kipujen kanssa elämisestä avaa Katja, jonka tarkka suolistosairausdiagnoosi on mysteeri kaikille.

Keskiaukeamalta (s.22-23) löydät lisätietoja Oulussa järjestettävistä Kevätpäivistä sekä virallisen kutsun vuosikokoukseen. Tule vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan!

Jäsenasiaa-aukeamalla kerromme vuoden 2023 avustusten vaikutuksista työntekijöiden työnkuviin, uusista jäseneduista sekä päivitetystä sosiaaliturvaoppaasta. Lehden loppuosasta löytyvät yhdistyksen tapahtumia niin toimistolaisten kuin vapaaehtoisten järjestämänä, ja TIISE–hanke kiittää ja kuittaa tältä erää.

Palautetta lehdestä ja juttutoiveita tuleviin numeroihin voi lähettää toimitukselle osoitteeseen toimitus@ibd.fi. Toimistollemme voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia info@ibd.fi tai soittamalla puhelinpäivystykseemme 075 325 4400 maanantaisin ja torstaisin klo 14–17.

Haluaisitko olla mukana tekemässä lehteä? Tule lehtitiimiin! Laita viestiä lehden päätoimittajalle, yhdistyksen viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula@ibd.fi.