Viestintäpäällikön sijainen esittäytyy

Heidi Hölsömäki aloitti 2.11.2020 viestintäpäällikkö Renja Nikulan perhevapaan sijaisena. Renjan viimeinen työpäivä on 25.11. Heidi esittäytyy:

”Odotan innolla, että pääsen viestimään järjestön toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa suolistosairauksista ja elämästä niiden kanssa. Tärkeä tehtävämme on myös lanseerata järjestön uusi nimi: IBD ja muut suolistosairaudet ry.

Olen taustaltani toimittaja ja pitkän linjan järjestöviestijä. Tähän asti pisin pestini on ollut soveltavan liikunnan järjestö SoveLi ry:ssä. Toimitin noin 15 vuoden ajan liikunnan, yhteistyön ja hyvinvoinnin teemoja käsittelevää Soveli-lehteä yhteistyössä 20 kansanterveys- ja vammaisjärjestön ja muiden toimijoiden kanssa. Rakensin myös järjestön sisäisen ja ulkoisen viestinnän kanavat nettisivuista someen. Työsuhteissa ja freenä olen taittanut ja toimittanut kymmeniä esitteitä, kirjoja, oppaita ja muita julkaisuja yhteistyössä sosiaali- ja terveysjärjestöjen kanssa.

Koulutukseltani olen sosiaaliohjaaja ja YTM, pääaineenani tiedotusoppi. Opiskeluaikoina pääsin sukeltamaan myös uutismedian maailmaan taittaessani Aamulehteä ja Taloussanomia. Suolistosairaudet ovat olleet ilahduttavan hyvin esillä myös valtamediassa, ovathan ne valitettavasti yhä yleisempiä kansansairauksiamme.

Suolistosairaudet koskettavat myös ryhmiä, joilla on viestinnällisiä erityistarpeita. Uskonkin, että saavutettavuusosaamisestani on hyötyä uudessa työssäni. Selkeä ja ymmärrettävä kieli on jokaisen perusoikeus. Nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa esimerkiksi vaihtoehtoisen tekstin lisääminen kuviin palvelee näkövammaisten ihmisten lisäksi hakukoneita ja niiden käyttäjiä. Sanotaankin, että maailman tunnetuin sokea käyttäjä on Google.

Ole rohkeasti yhteyksissä suolistosairauksiin ja niiden viestintään liittyvissä asioissa! Yhteystietoni löytyvät alta ja myöhemmin voit olla yhteydessä myös Facebookin työprofiilini kautta.”

Heidi Hölsömäki
Viestintäpäällikkö sij.
puh. 040 667 1226
heidi.holsomaki(a)ibd.fi