Narsisseja.

Verkkovertaisten perehdytyskoulutus

Hei, ja tervetuloa IBD ja muut suolistosairaudet ry:n ja Psoriasisliiton yhteiseen verkkovertaistukihenkilöiden perehdytyskoulutukseen!

Koulutuksessa käydään verkkovertaistoimijan käsikirjan, videoiden ja palautettavien tehtävien avulla läpi eri aihepiirejä, joita verkkovertaisena toimimiseen liittyy.

Ennen videoiden katsomista, lue käsikirja huolellisesti läpi. Käsikirjan löydät sivun lopusta PDF:nä. Tämän jälkeen katso videot ja poimi niistä tehtävät. Video-osuus sisältää kuusi videota, jotka suositellaan katsottavan numerojärjestyksessä. Lähes kaikkiin videoihin liittyy palautettava tehtävä.

Voit palauttaa tehtävät vaihtoehtoisesti vapaamuotoisesti sähköpostitse, tai käyttää valmista Google Forms-lomaketta. Lomakkeelta et löydä valmiita kysymyksiä, vaan osiot ovat nimetty videoiden otsikoiden mukaan. Poimi tehtävät siis videoilta tai PowerPoint-esityksestä. Voit suorittaa koko koulutuksen kerralla, tai tehdä sen osioissa, kuinka se sinulle parhaiten sopii. Lomakkeeseen vastauksia ei pysty välillä tallentamaan, vaan kaikki vastaukset on lähetettävä kerralla.

Suoritettuasi koulutuksen ja palautettuasi tehtävät, saat yhdistyksen järjestösuunnittelijalta kirjallisen palautteen suorituksestasi. Jos olet suorittanut tehtävät hyväksytysti, olet valmis toimimaan verkkovertaisena yhdistyksen eri kanavissa.

Tämän viestin lopuksi löydät “liittenä” verkkovertaistoimijan käsikirja, videoihin liittyvän PowerPoint-esityksen sekä verkkovertaistoiminnan säännöt.

Tehtävät palautetaan vertaistoiminta(a)ibd.fi.

LIITE: Verkkovertaistoiminnan käsikirja – 2019

LIITE: Videomateriaali, Power Point

LIITE:  Verkkovertaistoiminnan säännöt >>

Videot on ladattu IBD ja muut suolistosairaudet ry:n Youtube-kanavalle. Videot on piilotettu, eli videot löytyvät  vain linkin takaa. Jos et saa videoita auki, otathan yhteyttä sähköpostitse.

Video 1 – Vertaisena verkossa

Video 2 – Kahden roolin tehtävä

Video 3 – Hyvän verkkokeskustelun tapa ja verkon vaarat

Video 4 – Sääntöviidakko

Video 5 – Hyvän verkkovertaisen määritelmä

Video 6 – Tapaukset A-G