Narsisseja.

Vastaa lääkehoitoa käsittelevään kyselyyn!

IBD ja muut suolistosairaudet ry tekee Yliopiston Apteekin, Helsingin yliopiston ja Reumaliiton kanssa tutkimusta, jolla selvitetään reumasairautta, tulehduksellista suolistosairautta tai ihopsoriasista sairastavien potilaiden näkemyksiä lääkehoidostaan. Erityisesti tutkimme potilaiden käsityksiä näiden sairauksien hoidossa käytettävistä uusista ns. biologisista lääkkeistä .

Voit vastata kyselyyn, jos sinulla on lääkärin toteama reumasairaus, tulehduksellinen suolistosairaus tai ihopsoriasis, jonka hoitoon käytät jotain lääkärin määräämää lääkettä. Pyydämme sinua vastaamaan kyselyyn riippumatta siitä, käytätkö ns. biologista lääkettä tai tavanomaista ei-biologista lääkettä. Kysely on vain aikuisille (18 vuotta täyttäneille). Tarkistathan ennen vastaamista, minkä nimisiä lääkärin määräämiä lääkkeitä olet käyttänyt.

Tutkimusten tuloksia käytetään näiden sairauksien lääke- ja muun hoidon kehittämiseen, tieteelliseen julkaisutoimintaan ja Helsingin yliopistossa tehtäviin opinnäytteisiin.

Vastaaminen on vapaaehtoista ja kestää noin 15-30 minuuttia (käyttämistäsi lääkkeistä riippuen). Vastaaminen tapahtuu nimettömästi, eikä vastaajaa ei voida tunnistaa vastausten perusteella. Älä ilmoita kyselyn avoimissa kentissä mitään henkilötietojasi!
Viimeinen vastauspäivä on 31.1.2021.

Kyselyyn pääset tästä>>

Lämmin kiitos, että voit osallistua tutkimukseemme!