Uusi Nuorisotiimi on valittu, ja nuorten toiminta on nyt Nuosu!

Nuorisotiimin kaudelle 2024–2025 haki neljä hienoa ehdokasta. Paikkoja oli vain kaksi, joten yhdistyksen 18–35-vuotiaat jäsenet äänestivät Nuorisotiimin uudet jäsenet. Eniten ääniä saivat ja näin tiimiin valittiin Eeli Tamminen ja Vilma Stenvall – paljon onnea valituille! Edellisestä tiimistä jatkavat Aleksi Hautamäki, Enni Mustonen ja Lydia Linden. Kuvassa vasemmalta oikealle Enni, Eeli, Aleksi, Vilma ja Lydia.

Nuorisotiimi koostuu nyt viidestä vapaaehtoisesta nuoresta aikuisesta, jotka sairastavat suolistosairautta. Tiimi järjestää vuosittain työntekijän tuella nuorten vertaistukiviikonlopun. Lisäksi tiimiläiset mahdollistavat nuorten vertaistukea kasvokkain ja netissä. Tiimin kausi kestää aina kaksi vuotta, ja kauden lopulla avataan haku seuraavalle kaudelle.

Toki toiminnan sisältöihin voi vaikuttaa muutenkin kuin tiimin jäsenenä. Jos olet 18–35-vuotias, ja haluaisit vaikuttaa nuorisotoimintaan, ota rohkeasti yhteyttä nuorisotiimi@ibd.fi ja kerro ideasi!

Nuorisotoiminnan nimi on nyt Nuosu!

Yhdistyksemme nuorten aikuisten eli 18–35-vuotiaiden toiminta on nyt nimeltään Nuosu-toiminta! Nuosu tarkoittaa tietenkin nuoria suolistosairastavia. Aiempi nimi eli Croco-toiminta oli peräisin ajalta, jolloin yhdistyksemme toiminta käsitti pääosin Crohnin taudin ja colitiksen eli haavaisen paksusuolentulehduksen. Yhdistyksemme kohderyhmän laajennuttua kattamaan myös muut suolistosairaudet, haluamme että kaikki tuntevat itsensä huomioiduiksi – kenenkään ei tule jäädä tarvitsemansa vertaistuen ulkopuolelle. Uusi nimi heijastelee tätä tavoitetta.

Haimme viime vuoden puolella ehdotuksia nimelle, ja saimme hulppeat 60 ehdotusta. Näistä Nuorisotiimi valitsi voittajan. Toiminta itsessään säilyy samanlaisena kuin ennenkin, vertaistuki, hyvä meininki ja nuorten oma ääni toiminnan kärkenä. Myös yli 16-vuotiaille suunnatun Discord-kanavan nimi päivitettiin Croco-servusta Nuosu-servuksi. Tervetuloa jutustelemaan servulle!

Tämän vuoden Nuosu-vertaisviikonloppu pidetään 6.–8.9. Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa – laita jo kalenteriin! Haku viikonloppuun aukeaa kesäkuussa. Nähdään tapahtumissa ja verkossa!

-Nuorisotiimi