Tutustu tässä hallitustyöskentelystä kiinnostuneisiin!

Uuden hallituksen kokoonpano on käsiteltävänä yhdistyksen vuosikokouksessa Tampereella 18.5.2024. Määräaikaan mennessä mielenkiintonsa hallitustyöskentelyyn on ilmaissut neljä henkilöä; Enni, Jere, Katja ja Satu. Mielenkiintonsa hallituksen puheenjohtajaksi ilmaisi nykyinen puheenjohtaja Sanna. Voit tutustua heihin ennakkoon alta!

Mielenkiintonsa hallitustyöskentelyyn voi ilmaista vielä kokouksessa paikan päällä.

Enni, Jere, Katja, Satu ja Sanna

Hallituksen jäseneksi:

Enni Mustonen, 25, Järvenpää

Olen jo muutaman vuoden miettinyt että hakisin hallitukseen ja viime vuonna hainkin, mutten päässyt. Olen ollut lähemmäs 7 vuotta yhdistyksen toiminnassa mukana, viimeisimpänä aktiivisesti melkein neljä vuotta Nuorisotiimissä, joista kaksi olen toiminut tiimin puheenjohtajana. Olen sosiaalinen ja avoin persoonaltani, ja uskoisin olevani hyvä lisä hallitukseen tulevalle kaudelle. Toivoisin pääseväni osaksi hallitusta tuodakseni mukaan osaamistani ja tietoa nuorten suolistosairaiden puolesta, ja kokemustani jota olen kerryttänyt yhdistyksessä vapaaehtoisena toimiessani.

Mielestäni hallitus tukee yhdistystä kuuntelemalla jäsenistöä ja tekemällä päätöksiä sen mukaan. Tukien parhaalla mahdollisella tavalla sitä että jäsenistö tulee kuulluksi ja heidän etuuksiaan ajetaan eteenpäin mahdollisimman hyvin eri tasoilla. Minulla on kokemusta yhdistyksen viestinnästä ja nuorten suolistosairautta sairastavien kanssa toimimisesta.

Jere Ikonen, 32, Helsinki

Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa vapaaehtoisena monessa eri hommassa, esim. järjestänyt aluetoimintaa, ollut Nuorisotiimissä ja myös hallituksen jäsen aikaisemmin. Lisäksi olen mukana kansainvälisessä toiminnassa ja toimin kokemustoimijana. Itse olen saanut Crohnin diagnoosin 15-vuotiaana, ja sen kanssa on ollut hyviä ja huono aikoja. Nyt pitkän remission jälkeen taas aktiivisempi vaihe menossa. Hallitukseen haen, koska siitä on aiempaa kokemusta ja oma monipuolinen yhdistystoiminta kokemus antaa mielestäni hyvät valmiudet toimia hallituksessa, ja olla mukana päättämässä yhdistyksen asioista, jotta eri ikäiset ja eri elämän tilanteissa olevat IBD:tä sairastavat tulisivat huomioiduksi.

Katja Bäckström, 44, Salo

Olen 44-vuotias psykiatrinen sairaanhoitaja Salosta. Minulla on vahva,  yli 20 vuoden työtausta hoitoalalta, joista viimeiset kuusi vuotta mielenterveyspuolelta. Sydäntäni lähellä on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tähän vaikuttaa pitkälti myös mielen hyvinvointi. Suolistosairaudet käyvät kokemukseni mukaan myös mielen päälle ja haluaisinkin olla mukana edistämässä mielenterveyden huomioimista suolistosairaiden näkökulmasta. Sairastan Crohnin tautia, diagnoosin sain vuonna 1998. Olen toiminut vapaaehtoistehtävissä yhdistyksellä vuodesta 2015 aluksi Kanta-Hämeen alueella vertaistoimintaa järjestäen ja viimeiset pari vuotta vertaistoimijana Salossa. Toimin myös parisuhdevertaisena sekä olen yhdistyksen kouluttama kokemustoimija.

Hallituksen jäsen olin vuosina 2019-2023. Yhdistyksen hallitus ja sen jäsenet ovat etulinjassa ajamassa eteenpäin meidän suolistosairauden etuuksia ja hyvinvointia. Hallituksen avulla voimme taata yhdistyksemme toimivan laadukkaasti ja sen jäseniä ajatellen. Pystyisin sitoutumaan hallitustyöskentelyyn hallituksen jäsenenä myös jatkossa.

Satu Mylly, 58, Turku

Toimin mieheni kanssa Turussa aluevertaisena ja kerran kuukaudessa järjestämme jotain mielenkiintoista ohjelmaa. Toimin myös tukihenkilönä, kokemustoimijana/ kokemusasiantuntijana sekä käyn pitämässä Kelan kursseilla yhdistysesittelyjä. Olen toiminut hallituksessa kaksi vuotta ja myös vertaistukitiimissä. Halu on kova jatkaa hallitus työskentelyä koska koen sen tärkeäksi ja minulla on tarvittava kokemus, osaaminen ja intohimo tuoda lisäarvoa hallitukseen. Olen ollut myös mukana kehittämässä strategiaa. Uskon voivani tarjota arvokasta panosta hallituksen jäsenenä. Olen valmis sitoutumaan tehtävään täysipainoisesti ja tuomaan mukanani innostusta.

Puheenjohtajaksi:

Sanna Koivisto, 45, Tampere

Olen 45-vuotias valtion virkamies. Asun puolisoni ja koirani kanssa Tampereella. Olen toiminut viimeisen vuoden hallituksen puheenjohtajana ja hallitusjäsenenä useita vuosia ennen sitä.​ Olen toiminut myös yhdistyksen vapaaehtoisena. Minulla on kokemusta hallitustyöskentelystä myös useassa muussa yhdistyksessä mm. ammattiyhdistyksessä ja urheiluseurassa.​

Puheenjohtajana pyrkisin huolehtimaan siitä, että yhdistyksessä toimitaan vuosikokouksen hyväksymien strategisten linjausten mukaisesti. Vaalisin hyvää yhteistyötä hallituksen ja työntekijöiden kesken. Yhdistyksessä on ollut hyvä tekemisen meininki ja näkisin sen mielelläni jatkuvan.