Turvallisuusohjeistus vertaistapaamisiin koronan vuoksi

Seuraamme koronatilannetta koko ajan, ja päivitämme näitä ohjeita tarvittaessa. Suosittelemme jokaista seuraamaan myös omaa aluetta koskevia, viranomaisten antamia ohjeistuksia.

Suosittelemme tapaamisissamme hyviä suojautumis- ja varotoimia, toisin sanoen

  • pese kädet saippualla usein ja desinfioi käsiäsi
  • käytä maskia mahdollisuuksien mukaan
  • yski ja aivasta oikein (ei käsiin, vaan hihaan/kertakäyttöiseen nenäliinaan)
  • pysy kotona, jos sinulla on flunssan oireita
  • vältä koskemasta paljain käsin pintoja, joihin monet ihmiset koskevat
  • vältä kättelyä
  • älä koskettele kasvojasi
  • pidä huolta turvaväleistä

Jos saat kesken osallistumisen koronavirusinfektioon sopivia oireita, ilmoita asiasta heti tilaisuuden järjestäjälle ja poistu yhteisestä tilasta. Hakeudu viiveettä koronavirustestiin ja toimi viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Jos sinulla todetaan koronavirus vierailtuasi tapaamisessamme, ilmoitathan siitä ystävällisesti yhdistykselle. Viranomaisten ohjeiden mukaisesti altistuneet jäljitetään ja asetetaan karanteeniin.

Tarjoamme vertaistapaamisissamme mahdollisuuden desinfioida käsiä sekä käyttää maskia. Korostamme kuitenkin jokaisen omaa harkintaa omien lähikontaktien kanssa, erityisesti jos kuuluu riskiryhmään.*

Valtioneuvosto korostaa kaikenikäisten omaa harkintaa omien lähikontaktien kanssa.

Verkkovertaistukea ja vertaistukihenkilöiden tarjoamaa kahdenkeskistä tukea on tarjolla myös korona-aikana. Tutustu vertaistoiminnan eri mahdollisuuksiin täältä >>

*Suolistosairaus ei automaattisesti tarkoita riskiryhmään kuulumista. Riskiryhmää ovat mm. henkilöt, joilla on sairaus, johon saa vastustuskykyä heikentävää hoitoa. Suolistosairauksien hoidossa voidaan käyttää hoitona vastustuskykyä heikentäviä kortikosteroideja (prednisoloni, budenosidi), metotreksaattia, merkaptopuriinia, atsatiopriinia sekä biologisia lääkkeeitä. Mikäli käytössä on jokin yllämainituista lääkkeistä, tulee annettuja ohjeita sekä aiemmin mainittuja varotoimia noudattaa tiukasti.

Lue päivittyvä uutisemme koronasta ja suolistosairauksista täällä >>