Kuka kukin on? Ota yhteyttä työntekijöihimme

Korona-ajasta huolimatta suunnittelemme ja toteutamme IBD ja muut suolistosairaudet ry:n toimintaa entisin ja uusin sisällöin, yhteistyössä luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Alle on koottu esittelyt henkilöstöstä ja siitä, missä asioissa voit olla kuhunkin yhteydessä. Yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Toiminnanjohtaja Ulla Suvanto

Toiminnanjohtajana vastuullani on yhdistyksen hallinto ja talous sekä toiminnan kokonaisvaltainen johtaminen ja kehittäminen. Tärkeä osa työtäni on vaikuttaminen ja yhteistyö eri sidosryhmien kanssa. Työssäni keskeisiä sidosryhmiä ovat esimerkiksi muut järjestöt, terveydenhuollon ammattilaiset, päättäjät ja yritykset.  Osallistun myös yhdistyksen edustajana kansainväliseen yhteistyöhön, joka sisältää pääsääntöisesti pohjaismaista ja eurooppalaista yhteistyötä.
Ole rohkeasti yhteydessä meihin yhdistyksen toimistolla työskenteleviin, tehdään yhdessä meidän järjestöstä hyvä järjestö kaikille suolistosairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Mirva Tiihonen

Toimistosihteeri Mirva Tiihonen

Minuun voi olla yhteydessä jäsentietoihin tai materiaalitilauksiin liittyvissä asioissa. Hoidan pääasiassa uusien jäsenten rekisteröinnin, koostan jäsenkirjeet sekä ylläpidän jäsenrekisteriä. Vastaanotan materiaalitilauksia ja hoidan niiden laskutuksen. Tämän lisäksi minut tavoittaa myös toimiston puhelinpäivystyksistä.
On ilo työskennellä yhdistyksessä, joka pyrkii edistämään suolistosairaiden ja heidän läheistensä hyvinvointia.

Sosiaali- ja terveysturvan asiantuntija Olga Haapa-aho

Vastaan yhdistyksen edunvalvonnasta ja vaikuttamisesta. Tehtävänäni on siis tuoda esille suolistosairaiden tarpeita ja näkökulmia esimerkiksi terveydenhuollon ja palveluiden kehittämisessä. Käytännössä teen yhteistyötä muiden järjestöjen, terveydenhuollon ja viranomaisten kanssa sekä nostan meidän tavoitteitamme esille päättäjille. Työhöni kuuluu myös sosiaaliturvaan ja potilaan oikeuksiin liittyvää viestintää ja neuvontaa.

Haluan edistää sitä, että ihmiset tuntevat paremmin oikeutensa ja saavat selkeää tietoa. Minulle työssäni erityisen tärkeää on olla omalta osaltani mukana edistämässä suolistosairaiden parempaa hoitoa ja arkea.

Viestintäpäällikkö Heidi Hölsömäki

Aloitin Renja Nikulan perhevapaan sijaisena marraskuussa 2020. Vastuulleni kuuluvat yhdistyksen viestinnän koordinointi ja kehittäminen, erityisesti tietoisuuskampanjat, media- ja kumppaniyhteistyö, IBD-lehti sekä nettisivujen kehittäminen.
Uskon kokemustarinoiden voimaan, sillä samaistuminen on myötätunnon alku. Ole rohkeasti yhteydessä viestintään, jos sinulla on juttuideoita IBD-lehteen tai voisit kertoa sairauskokemuksistasi medialle!
Heidi on siirtynyt muihin tehtäviin toukokuussa 2022, viestintäpäällikkönä jatkaa Renja Nikula. renja.nikula@ibd.fi.

Maiju Ratalan potrettikuva

Järjestösuunnittelija Maiju Ratala

Sijaistan Laura Mäkistä, joka on tällä hetkellä perhevapaalla. Vastaan yhdistyksen someviestinnästä, verkkovertaistoiminnasta ja Vessapassi-toiminnan koordinoimisesta. Minuun voit olla yhteydessä, jos sinulla on ideoita someviestintään, kysyttävää verkkovertaisena tai sometiimiläisenä toimimisesta tai haluaisit rekrytoida uusia Vessapassi-paikkoja.
Työssäni parasta on se, että olen mukana mahdollistamassa vertaistukea suolistosairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Järjestökoordinaattori Carita Sinkkonen

Toimin yhdistyksen järjestökoordinaattorina ja työnkuvaani kuuluvat sopeutumista tukevien kurssien valmistelut ja toteutus (ennen sopeutumisvalmennuskurssit). Lisäksi minut tavoittaa useimmiten jäsenasioissa puhelinpäivystyksestä maanantaisin ja torstaisin klo 14–17.
Kohtaamiset muiden suolistosairaiden kanssa ovat osa työtäni. Minulla on halu kuunnella ja jakaa oikeaa tietoa, mutta myös saada vertaistukea omaan arkeeni suolistosairauden kanssa eläessä.

Leena Tuutijärvi

Järjestösuunnittelija Leena Tuutijärvi

Koordinoin yhdistyksemme alueellista vertaistoimintaa, vertaistukihenkilöitä, nuorten toimintaa ja tuettuja lomia. Lisäksi tuen vapaaehtoisiamme ja järjestän valtakunnallisia vapaaehtoisten koulutuksia ja muita tapahtumia yhdessä muiden järjestösuunnittelijoiden kanssa. Voit olla minuun yhteydessä, jos olet esimerkiksi kiinnostunut toimimaan meillä vapaaehtoisena tai haluaisit löytää itsellesi sopivaa vertaistukea.

Työssäni koen tärkeänä mahdollistaa ihmisten välistä kohtaamista ja vertaistukea.

Susanna-Nikkanen

Järjestösuunnittelija Susanna Nikkanen

Toimin järjestösuunnittelijana ja vastaan Tukea perheille -hankkeesta, jonka tarkoituksena on tukea perheitä, joissa on suolistosairautta. Työnkuvaani kuuluu muun muassa materiaalien ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus. Hanke jatkuu vielä tämän vuoden loppuun. Lisäksi toimin tämän vuoden alusta vapaaehtois- ja vertaistoiminnassa yhdessä toisten järjestösuunnittelijoiden kanssa. 
Järjestämissäni perhetapahtumissa on ilo kohdata erilaisia perheitä ja yhdessä kokea vertaistuen voima.

Maria Joutsen

Hankevastaava Maria Joutsen

Olen Tukea Ikääntyvän IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastavan elämään (TIISE) -hankkeen hankevastaava. Olen ollut yhdistyksessä töissä 9 vuotta erilaisissa tehtävissä. Nykyisessä tehtävässäni suunnittelen ja kehitän yli 6-kympisten toimintaa, organisoin Voimavarakursseja ja ylläpidän Facebook-ryhmää. Työni tukena on Ohjausryhmä ja Senioritiimi.
Koen työni merkitykselliseksi, saan työssäni tavata ihania ihmisiä ja opin joka päivä lisää. Ajatuksenani on: Ikääntymisestä viis, täyttä elämää voi elää, vaikka mukana kulkisikin suolistosairaus.