Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tuettu loma lapsiperheille

4.7.2021 - 9.7.2021

Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille, Hotelli Kivitippu, Lappajärvi 4.-9.7.2021

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry tarjoaa IBD ja muut suolistosairaudet ry:lle lapsiperheiden tuetun loman. Loman tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Loma on suunnattu perheille, joissa on IBD:tä sairastava henkilö.

Hakuaika lomalle päättyy jo 4.4.2021! Jokainen hakija (yksi perheestä) täyttää henkilökohtaisesti MTLH:n lomahakemuksen. Lomalle otetaan 10 perhettä.

Ensisijaisesti haku sähköisesti MTLH:n kotisivujen kautta: Hakulomake ja lisätiedot

Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1–3-vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 h).

Noudatamme varovaisuutta ja hygieniaohjeita

Lomakohteissa noudatetaan koronan suhteen viranomaisten ohjeita ja tehdään erityisjärjestelyitä, jotta lomailu on turvallista. Hygieniaan, turvaväleihin, ohjelmien järjestämiseen on muun muassa kiinnitetty erityistä huomiota. Lomalainen arvioi kuitenkin itse, voiko hän osallistua lomalle. Mikäli lomalainen kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, hänen kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa, onko osallistuminen suositeltavaa. MTLH tarjoaa lomalaisille maskit.

Tuettuja lomia järjestävät erilliset lomajärjestöt. Lomia myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein eri sairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen. Tuetulle lomalle voi päästä joka toinen vuosi. Yhdistys hakee vuosittain lomajärjestöiltä tuettuja lomia vertaistuellisiksi lomiksi. Lomalla voi olla mukana oman yhdistyksen vertaisohjaaja, joka järjestää tarvittaessa loman aikana ryhmälle omaa vertaisohjelmaa lomapaikan järjestämän ohjelman lisäksi.

Perustietoa erityisryhmien tuetuista lomista saat MTLH:n sivuilta.

Yhdistyksessä lisätietoja lomista antaa järjestösuunnittelija Leena Tuutijärvi: leena.tuutijarvi(a)ibd.fi tai puhelimitse 040 670 8628.

Tiedot

Alkaa:
4.7.2021
Loppuu:
9.7.2021