Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Piristystä päivään puhelinryhmästä

4.11. klo 10:00 - 25.11. klo 11:00

Yhdistyksen uusin 60+ -ryhmätoimintakokeilu toteutetaan järjestöyhteistyönä, ja se tarjoaa suolistosairastuneille virkistystä arkeen vain puhelimeen vastaamalla.

Puhelinryhmä on 3–4 hengen pienryhmä, jota ohjaa Vanhustyön Keskusliiton kouluttama vapaaehtoinen tai ammattilainen. Aiheet käsittelevät ikääntyvien hyvinvointia lisääviä arkisia aiheita, ja keskusteluteemat tehdäänkin osallistujien toiveiden perusteella. Tapaamisten alkaessa ohjaaja soittaa kaikille, joten riittää, että sinulla on puhelin, ja että olet vain valmiina vastaamaan puheluun.

Osallistujat ovat aina samoja, joten puhelujen aikana ehtii tutustua muihin ryhmäläisiin. Ryhmätapaamiskertojen päätyttyä osallistujilla on halutessaan mahdollisuus vaihtaa puhelinnumeroita keskenään ja jatkaa kahdenkeskisiä keskusteluja.

Ryhmäpuheluita on marraskuussa kerran viikossa neljän viikon ajan, ja kestoltaan ne ovat tunnin mittaisia. Tapaamiset ovat aina samana viikonpäivänä ja kellonaikana. Ryhmiä toteutetaan kaksi kappaletta, joista toinen on maanantaisin 4.–25.11. klo 10–11. 

Etsimme uuteen aloittavaan puhelinryhmään sinua, joka vastaat yhteen tai kahteen seuraavaan kohtaan ’kyllä’:

  • olet 60+ -ikäinen
  • koet suolistosairauden tai muun syyn takia kotoa lähtemisen haasteelliseksi
  • koet tietokoneella tai älypuhelimella etäluentoihin tai keskusteluryhmiin osallistumisen haasteelliseksi tai mahdottomaksi
  • et ole vielä koskaan osallistuneet mihinkään kuntoutuskurssille tai vertaistoimintaan
  • kaipaat vertaisten juttuseuraa arkisin aihein

Ilmoittaudu 26.9.2024 mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

040 670 8945 

johanna.lahtinen@ibd.fi 

Johanna Lahtinen, järjestösuunnittelija, ikääntyvien toiminta

Tiedot

Alkaa:
4.11. klo 10:00
Loppuu:
25.11. klo 11:00