Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maailman IBD-päivä 2023

19.5.2023

Maailman IBD-päivää vietetään vuosittain 19.5. ympäri maailman. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta IBD:stä eli tulehduksellisista suolistosairauksista. Tulehduksellisia suolistosairauksia ovat Crohnin tauti ja haavainen paksusuolentulehdus eli colitis ulcerosa.

IBD on näkymätön sairaus, joka voi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elämään – sairaus voi aiheuttaa uupumusta, joka ei lepäämällä lopu, sekä erilaisia oireita suoliston lisäksi myös esimerkiksi silmiin ja niveliin. IBD on yksilöllinen ja aaltoileva. Sairaus voi pysyä oireettomana tai aktiivisena vuosia, ja yhtäkkiä kääntyä toiseen suuntaan, aktivoituen tai rauhoittuen.

Tänä vuonna laitetaan perustiedot kuntoon IBD:stä! Napakat informatiiviset luennot on tarkoitettu sekä IBD:tä sairastaville että heidän läheisilleen. Lisäksi haemme näkyvyyttä IBD:lle ja sen kanssa elämiselle niin sosiaalisessa kuin perinteisessä mediassa. Lue lisää Maailman IBD-päivän sivulta!

Osallistu päivään lisäämällä tietoisuutta omassa lähipiirissäsi! Kerro tarinasi vaikka omissa sosiaalisen median tileilläsi, ja käytä #ibdfi #maailmanIBDpäivä. Tägäämällä meidät voimme jakaa julkaisusi myös meidän kanavissa! Jos olet valmis kertomaan tarinasi myös julkisuudessa, ilmoittaudu haastateltavaksi esittelmällä itsesi lyhyesti viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula@ibd.fi tai WhatsAppilla 040 632 6622.

Tiedot

Päivämäärä:
19.5.2023
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia: