Narsisseja.
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Joogaa ja vertaistukea – kevät 2023

13.2.2023

Tule mukaan etänä toteutettavaan joogaryhmään, joka on suunnattu suolistosairautta sairastaville!

Joogaryhmä kokoontuu suljetussa Facebook-ryhmässä, jossa pidetään livetunteja kaksi kertaa viikossa kahdeksan viikon ajan 13.2.-9.4. (viikot 7-14).

Syvähengitys-Yin-tunti on torstaisin klo 12.30–13.30. Lempä jooga -tunnin ajankohta vaihtelee viikoittain, mutta se ilmoitetaan etukäteen osallistujille. Jokaisesta livestä jää ryhmään tallenne, joka on myös jälkikäteen katsottavissa. Tallenteet poistetaan kuukausi ryhmän päättymisen jälkeen.

Suljetussa Facebook-ryhmässä osallistujat voivat myös halutessaan vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia osallistumalla vertaiskeskusteluihin. Osallistujien niin toivoessa ryhmäläisille järjestetään etänä myös oma vertaistapaaminen, jossa ryhmäläiset pääsevät tutustumaan toisiinsa ja vaihtamaan kokemuksia joogasta ja elämästä suolistosairauden kanssa.

Ilmoittautuminen:

Joogaryhmän hinta on IBD ja muut suolistosairaudet ry:n jäsenille 50e ja muille 100e. Lähetämme linkin Facebook-ryhmään viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkua osallistumismaksun maksaneille. Tarkistathan kaikki sähköpostisi kansiot ja välilehdet. Jos et saa laskua tai osallistumislinkkiä, ota yhteyttä sähköpostitse maiju.ratala@ibd.fi.

Ilmoittaudu ryhmään viimeistään tiistaina 31.1. lomakkeella.

Huomioithan, että osallistuaksesi ryhmään sinulla tulee olla Facebook-tili!

Lisätietoa joogatunneista:

Joogalla on tutkitusti moninaisia suoliston hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Tässä ryhmässä keskitytäänkin suolistoa ja koko kehoa hellivään lempeään joogaan sekä kehoa avaavaan ja rentouttavaan Yin-joogaan. Osallistuaksesi voit olla aloittelija tai jo aikaisemmin joogaa harrastanut. Tunnit sopivat kaikille! Joogatunteja pitävät Studio Vintin joogaohjaajat.

Syvähengitys-Yin

Yin-jooga on hidas lihaskalvoja, lihaksia, sidekudosta ja koko kehoa avaava rentouttava harjoitus. Yin-jooga kutsutaan “neulattomaksi akupunktioiksi”, jossa aktivoidaan kehon meridiaaneja ja hoidetaan kokonaisvaltaisesti myös sisäelimiä. Syvähengityksellä aktivoidaan pallea ja myös kehon syvät elimet. Syvähengitys hieroo kehoa sisältä päin lievittäen kireyksiä, kipuja ja aktivoi parasympaattista hermostoa, joka rauhoittaa kehoa. Syvähengitys aktivoi selkää tukevia lihaksia ja parantaa selän liikkuvuutta. Yhdistettynä Yin ja Syvähengitys poistavat stressiä, rauhoittavat mieltä ja kehoa. SyvähengitysYin auttaa moniin kroonisiin kiputiloihin lisäämällä kehon happipitoisuutta ja poistamalla hiilidioiksidin kera elimistömme aineenvaihdunnasta syntyvää ”jätettä”. (Noin 70% haitallisista aineista poistuu keuhkojemme kautta.) Syvähengitys stimuloi myös lymfajärjestelmää eli auttaa kehon nesteitä liikkumaan paremmin, tämä tehostaa sydämmen ja verisuonijärjestelmän toimintaa. Syvehengityksen hyötyihin luetaan myös unen laadun ja keskittymiskyvyn paraneminen.

Lempeä jooga

Lempeä hatha-tunti, joka sopii ihan jokaiselle. Joogatunneilla vahvistetaan, notkistetaan ja tasapainotetaan sekä kehoa että mieltä. Tutustumme lempeällä ja rauhallisella otteella joogan perusteisiin, kuten asanaharjoitukseen ja sen turvallisiin linjauksiin, hengitysharjoituksiin (Pranayama), silmäharjoitteisiin (Netra Vyaayamam) sekä lyhyisiin meditaatiohetkiin. Joogatunneilla harjoitukseen yhdistyy aina myös henkisen hyvinvoinnin lisäämiseen tähtääviä elementtejä. Tunti sopiikin hyvin niille, joiden tavoitteena on lieventää stressiä ja lisätä rentoutta. Tunti päätetään yleensä rentoutus- tai meditaatio-osuuteen, jonka avulla parannetaan tietoisuuden tasoa ja lisätään tyyneyttä.

Tiedot

Päivämäärä:
13.2.2023
Tapahtumaluokka: