Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Joogaa ja vertaistukea

15.3.2021 klo 13:15 - 9.5.2021 klo 14:15

Tervetuloa mukaan etänä toteutettavaan suolistosairautta sairastaville suunnattuun matalankynnyksen joogaryhmään.
Joogaryhmä kokoontuu suljetussa Facebook-ryhmässä, jossa pidetään livetunteja kaksi kertaa viikossa kahdeksan viikon ajan.
Livetunnit ovat tiistaisin klo 13.15-14.15 (lempeä jooga) ja torstaisin klo 12.30-13.30 (SyvähengitysYin). Jokaisesta livestä jää ryhmään tallenne, jonka voi katsoa koko kahdeksan viikon ajan.
Suljetussa Facebook-ryhmässä osallistujat voivat halutessaan myös vaihtaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan osallistumalla vertaiskeskusteluun.
Huomioithan, että osallistuaksesi ryhmään sinulla tulee olla Facebook-tili.

Joogaryhmän hinta on IBD ja muut suolistosairaudet ry:n jäsenille 40€ ja ei-jäsenille 80€. Kun maksu näkyy tilillämme, lähetämme sinulle sähköpostitse linkin, jonka kautta pääset liittymään Facebook-ryhmään. Ryhmään pääset ilmoittautumaan täältä >>.
Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikkona 24.2.

Joogaryhmä starttaa viikolla 11 ja päättyy viikolla 18. Ryhmälle on maksimiosallistujamäärä, joten olethan nopea!
Jotta ryhmä toteutuu ilmoittautuneita tulee olla vähintään 10. Jos ryhmäkoko jää tämän alle eikä ryhmä toteudu palautamme rahan jo ilmoittautumismaksun maksaneille.

Lasku ja osallistumislinkki: tarkistathan kaikki sähköpostisi kansiot ja välilehdet.
Jos et ole saanut niitä, ota yhteyttä sähköpostitse laura.makinen@ibd.fi

Joogalla on tutkitusti moninaisia suoliston hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Tässä ryhmässä keskitytäänkin suolistoa ja koko kehoa hellivään hatha-joogaan sekä kehoa avaavaan ja rentouttavaan Yin-joogaan. Osallistuaksesi voit olla aloittelija tai jo aikaisemmin joogaa harrastanut. Tunnit sopivat kaikille!
Jooga-tunteja pitävät Studiovintin joogaohjaajat.

Lisätietoa joogatunneista:
SyvähengitysYin
Yin-jooga on hidas lihaskalvoja, lihaksia, sidekudosta ja koko kehoa avaava rentouttava harjoitus. Yin-jooga kutsutaan “neulattomaksi akupunktioiksi”, jossa aktivoidaan kehon meridiaaneja ja hoidetaan kokonaisvaltaisesti myös sisäelimiä. Syvähengityksellä aktivoidaan pallea ja myös kehon syvät elimet. Syvähengitys hieroo kehoa sisältä päin lievittäen kireyksiä, kipuja ja aktivoi parasympaattista hermostoa, joka rauhoittaa kehoa. Syvähengitys aktivoi selkää tukevia lihaksia ja parantaa selän liikkuvuutta. Yhdistettynä Yin ja Syvähengitys poistavat stressiä, rauhoittavat mieltä ja kehoa. SyvähengitysYin auttaa moniin kroonisiin kiputiloihin lisäämällä kehon happipitoisuutta ja poistamalla hiilidioiksidin kera elimistömme aineenvaihdunnasta syntyvää ”jätettä”. (Noin 70% haitallisista aineista poistuu keuhkojemme kautta.) Syvähengitys stimuloi myös lymfajärjestelmää eli auttaa kehon nesteitä liikkumaan paremmin, tämä tehostaa sydämmen ja verisuonijärjestelmän toimintaa. Syvehengityksen hyötyihin luetaan myös unen laadun ja keskittymiskyvyn paraneminen.

Lempeä Jooga
Lempeä hatha-tunti, joka sopii ihan jokaiselle. Joogatunneilla vahvistetaan, notkistetaan ja tasapainotetaan sekä kehoa että mieltä. Tutustumme lempeällä ja rauhallisella otteella joogan perusteisiin, kuten asanaharjoitukseen ja sen turvallisiin linjauksiin, hengitysharjoituksiin (Pranayama), silmäharjoitteisiin (Netra Vyaayamam) sekä lyhyisiin meditaatiohetkiin. Joogatunneilla harjoitukseen yhdistyy aina myös henkisen hyvinvoinnin lisäämiseen tähtääviä elementtejä. Tunti sopiikin hyvin niille, joiden tavoitteena on lieventää stressiä ja lisätä rentoutta. Tunti päätetään yleensä rentoutus- tai meditaatio-osuuteen, jonka avulla parannetaan tietoisuuden tasoa ja lisätään tyyneyttä.

Tiedot

Alkaa:
15.3.2021 klo 13:15
Loppuu:
9.5.2021 klo 14:15
Tapahtumaluokka: