Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Syksyn 2017 sopeutumisvalmennuskurssit

Crohn ja Colitis ry järjestää vertaistukipainotteisia sopeutumisvalmennuskursseja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) saadulla avustuksella.
Kurssit ovat tarkoitettu Crohnin tautia tai colitis ulcerosaa sairastaville, myös leikatuille. Kurssien päätavoite on auttaa IBD-potilasta sopeutumaan elämään sairautensa kanssa ja tarjota hänelle vertaistukea. Kurssit kestävät 3–5 päivää.

Tärkeintä kurssille osallistumisessa on avoin mieli ja halu jakaa kokemuksia ja kokeilla uusia asioita. Kursseille kannattaa hakeutua, kun tarvitset lisää tietoa sairaudestasi, tarvitset tukea ja keinoja itsestäsi huolehtimiseen ja elämänilon säilyttämiseen sekä haluat oppia sairaudestasi muilta samassa tilanteessa olevilta.

13.–17.9.2017  IBD ja läheinen, jo peruskurssin käyneille
HAKU PÄÄTTYY 3.8.2017
Kunnonpaikka, Vuorela
www.kunnonpaikka.com

27.–29.10.2017  Parisuhdekurssi
HAKU PÄÄTTYY 15.9.2017
Meri-Karinan Toiminta- ja palvelukeskus, Turku
www.merikarina.fi

Näin haet Crohn ja Colitis ry:n kurssille:

  • Kursseille haetaan yhdistyksen hakulomakkeella, jonka voit tulostaa tai pyytää Crohn ja Colitis ry:n toimistolta ja toimitetaan yhdistykselle. Kurssitarjonta 2017 sivuilta löytyy myös sähköinen hakulomake, kunkin kurssin kohdalta.
  • Kuntoutuspäätöksen tekee Crohn ja Colitis ry
  • Crohn ja Colitis ry lähettää kurssista hyväksymiskirjeen
  • Kursseille hakeminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä

Lisätietoa kursseille hakemisesta voit lukea täältä: https://ibd.fi/vertaistuki/sopeutumisvalmennuskurssit/kursseille-hakeminen/

Kela järjestää sopeutumisvalmennuskursseja työelämässä oleville aikuisille, nuorille ja perheille, joissa IBD:tä sairastava lapsi.

Kursseille haetaan Kelan lomakkeella KU 132, joka toimitetaan täytettynä asuinpaikan Kelan toimistoon. Liitteeksi tarvitaan lääkärin B-lausunto. Kurssille pääsyn edellytyksenä on, että työ-, opiskelu- ja toimintakykyä voidaan turvata tai parantaa suunnitellulla kuntoutuksella. Kursseille voi hakea jatkuvasti.

Aikuisten kurssit

Kurssi on tarkoitettu työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville, opiskeleville ja työelämästä poissaoleville kuntoutujille.

61837 aloitusjakso 14.–18.8.2017, päätösjakso 11.–15.12.2017, Kruunupuisto, Punkaharju

61838 aloitusjakso 23.–27.10.2017, päätösjakso 12.–16.3.2018, Kruunupuisto, Punkaharju

Nuorten osittainen perhekurssi
19.–20.10.2017, Validia Kuntoutus, Lahti

Kurssi on tarkoitettu yläkoululaisille ja peruskoulunsa päättäneille nuorille. Nuorten kurssit on rakennettu nuoria kiinnostavalla tavalla ja asioita käydään läpi niin keskusteluryhmissä kuin toiminnallisten keinojen kautta. Nuorille on usein myös tärkeää kohdata muita vastaavassa tilanteessa olevia.
Kohderyhmänä on myös kuntoutujan yksi aikuinen omainen tai läheinen.

Lasten perhekurssi
17.–21.7.2017, Validia Kuntoutus, Lahti

Perhekursseilla mukana voi olla koko perhe, joka saa tietoa lapsen sairaudesta sekä tukea sairauden kanssa elämiseen. Lapsia ohjataan myös tunnistamaan oman sairautensa oireet ja löytämään keinoja oireiden pahenemisen estämiseen. Perhekurssien ohjelma on hyvin monipuolista, siinä on ohjelmaa sekä yhdessä että erikseen lapsille, sisaruksille ja vanhemmille.
Kurssin aikana henkilökuntamme antaa tietoa ja ohjausta sairaudesta sekä tukee elämäntapa-asioissa. Lisäksi jakson aikana vertaistuen kautta kuntoutujat saavat tukea itsetuntoon ja arkea helpottaviin asioihin.

Näin haet Kelan kuntoutukseen:

  • Kuntoutusta haetaan Kelan kuntoutushakemuslomakkeella (KU 132), liitteenä lääkärin B-lausunto, jossa kuntoutustarve on selkeästi perusteltuna
  • Kuntoutuspäätös tehdään Kelan paikallistoimistosta
  • Kuntoutuspaikka lähettää kuntoutujalle kutsun

Mitä maksaa:
Kurssien ajalta on mahdollista hakea Kelasta kuntoutuspäivärahaa sekä korvausta matkakustannuksista. Kurssilla on majoitus kahden hengen huoneissa joko Crohn ja Colitis ry:n tai Kelan kustantamana.