Narsisseja.

Sosiaaliturvasta ja kansainvälisistä tilanteista kertovat kela.fi-sivut uudistuivat

Mitä sosiaaliturvalle tapahtuu, jos työskentelee toisessa EU-maassa? Kuuluuko Suomessa lyhytaikaisesti oleskeleva Suomen sosiaaliturvaan? Tutustu kela.fin uusiin sivuihin.

Kansainvälisistä tilanteista kertovat kela.fi-sivut on nyt julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Uudistus tehtiin, jotta sivut palvelisivat asiakkaita aiempaa paremmin. Aiemmin sivuston nimi oli Maasta- ja maahanmuutto. Nyt nimi on Kansainväliset tilanteet.

– Sosiaaliturvan kansainväliset tilanteet eivät aina liity pelkästään maahan- tai maastamuuttoon. Osion uuden nimen tarkoitus onkin ohjata asiakkaat oikean tiedon äärelle, kertoo uudistuksesta vastannut viestinnän asiantuntija Olga Tarsalainen.

– Aikaisemmin on jo uudistettu esimerkiksi opiskelijoiden, eläkkeensaajien ja lapsiperheiden sivut. Kansainväliset tilanteet on kahdeksas uuden konseptin mukainen sivukokonaisuus kela.fissä.

Pikaoppaiden avulla selkeä kuva sosiaaliturvasta

Sosiaaliturvan kansainväliset tilanteet voivat olla monimutkaisia. Työn perässä liikutaan yhä enemmän ja sosiaaliturvaetuuksia voidaan tietyissä tilanteissa maksaa useammasta EU- tai Eta-maasta samaan aikaan.

Uusilla sivuilla on nyt myös kaksi pikaopasta, joiden avulla kokonaisuuden hahmottaa helposti ja nopeasti. Oppaista saa esimerkiksi tiedon siitä, miten kannattaa toimia, jos on lähdössä ulkomaille töihin tai opiskelemaan.

Suomeen tulevan pikaopas
Ulkomaille lähtevän pikaopas

Tietoa myös etuuksista

Jos suunnittelee muuttoa ulkomaille, voi myös herätä kysymys siitä, jatkuuko esimerkiksi perhe-etuuksien tai sairauspäivärahan maksaminen. Uudistuksen yhteydessä useaan kela.fin osioon lisättiin tietoa etuuksista kansainvälisissä tilanteissa. Uusi Etuudet kansainvälisissä tilanteissa -sivu ohjaa asiakkaan eteenpäin.

Palautetta ja kehitysvinkkejä voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen kelafi@kela.fi.