Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Tule mukaan sometiimiin!

Jos some on sinun juttusi, ja haluaisit toimia yhdistyksen vapaaehtoisena, tässä on tilaisuutesi!

Sometiimin jäsenenä tehtävänäsi voi olla muun muassa

– Yhdistyksen sometilin/tilien päivittäminen. Esimerkiksi viikko tai viikonloppuvuoroin Instagramiin tai Snapchattiin. Somevuorolla kerrotaan omasta päivästä, omasta sairaudesta tai näytetään jostain yhdistyksen tapahtumasta, mitä siellä tehdään.

– Yhdistyksen somepäivityksien jakaminen omissa somekanavissasi. Voit jakaa ne, jotka koet omaksesi – kaikkea ei siis ole pakko jakaa! Voit esimerkiksi kohdentaa roolisi sometiimissä vertaistuen mahdollisuuksien, asiatiedon, edunvalvonnallisten asioiden tai vaikka Vessapassin viestinviejäksi.

– Kehitellä ideoita yhdistyksen somea varten, kommentoida pyydettäessä tulevia somesuunnitelmia, ja mahdollisesti tuottaa myös itse sisältöä eri kanaviin! Sisältö voi olla esimerkiksi kuvia arjesta IBD:n kanssa tai oma tarinasi video- tai tekstimuodossa.

Sometiimin jäseniltä toivomme luontevaa toimintaa eri somekanavissa, mutta eri kanavien laaja kirjo ei ole ehtona. Asuinpaikalla, iällä tai sukupuolella ei ole väliä, ainoa toive on, että suolistosairaus (IBD, IBS, välimuotoinen koliitti, mikroskooppinen koliitti jne.) on osa elämääsi joko henkilökohtaisella tasolla tai läheisen kautta.

Sometiimin jäsenenä saat yhdistyksen asiasta vastaavien työntekijöiden tuen ja uusia tuttavuuksia muista vapaaehtoisista. Pääset kurkistamaan kulissien taakse monikanavaiseen someviestintään, ja antamaan panoksesi muun muassa suolistosairauksien tietoisuuden lisäämiseen.

Sometiimiin perehdytetään ennen tehtävään tarttumista. Hyvin suositeltavaa on, että ennen tiimiin ryhtymistä olet käynyt myös vapaaehtoisten perehdytyskoulutuksen.

Sometiimi kokoontuu ideoimaan muutaman kerran vuodessa, ja voit osallistua kokoontumisiin myös Skypen kautta.

Hae mukaan sometiimiin 30.9.2018 mennessä. Kerro viestissäsi kuka ja mistä olet, minkä ikäinen olet, mitä sosiaalisen median kanavia käytät ja mikä niistä on suosikkikanavasi ja miksi. Kerro lisäksi myös, minkälaista sisältöä loisit yhdistyksen sosiaalisen median kanaviin. Lähetä viestisi osoitteeseen sometiimi@ibd.fi. Sometiimi valitaan lokakuun aikana.

Lisätietoja: sometiimi@ibd.fi.

Yhdistyksen löydät seuraavista somekanavista:
Instagram @crohnjacolitisry
Snapchat @crohnjacolitis
YouTube @crohnjacolitisry
Twitter @crohnjacolitis
Facebook @crohnjacolitisry