Pyöräilyllä tunnettuutta IBD:lle

Jääkiekkojoukkue HIFK:n hyökkääjä Teemu Ramstedt on yksi colitis ulcerosaa eli haavaista paksusuolentulehdusta sairastavasta henkilöstä. Syksyllä 2014 Ramstedt ystävineen perusti pyöräilyseura IBD Cyclingin saadakseen näkyvyyttä niin pyöräilylle kuin IBD:lle.

Teemu Ramstedt pelaa jääkiekkoa Helsingin IFK:ssa ja harrastaa kiekkoilun ohessa pyöräilyä. Vuonna 2014 Ramstedt sai diagnoosin haavaisesta paksusuolentulehduksesta, mutta se ei estänyt häntä urheilemasta tai elämästä normaalia elämää.

Suomessa colitis urcerosaa sairastaa 4-5 henkilöä tuhannesta. Tulehduksellisista suolistosairauksista ei kuitenkaan monet vielä ole tietoisia, joten Ramstedt halusi perustaa pyöräilyseuran tuodakseen sairautta enemmän tunnetuksi. Crohn ja Colitis ry tekee yhteistyötä IBD Cycling -seuran kanssa lisätäkseen tietoutta IBD:stä ja sen vaikutuksesta työ- ja toimintakykyyn.

– Yhdistykselle on tärkeää, että löytyy huippu-urheilija, joka uskaltaa antaa kasvonsa sairaudelle. On tärkeää huomata, että sairaudesta huolimatta voi olla ammattiurheilija ja toteuttaa haaveita ja unelmiaan, kertoo Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto.

Lue lisää: www.ibdcycling.fi

Teemu Ramstedt