Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Merkaptopurin 50 mg tabl., muutos erityislupakäytäntöön 1.9.2016 alkaen

23.8.2016

Merkaptopurin 50 mg –valmiste on aikaisemmin toimitettu Fimean myöntämällä määräaikaisella erityisluvalla. Fimea on muuttanut Merkaptopurin 50 mg -valmisteen toimittamisen potilaskohtaisella erityisluvalla. Muutos astuu voimaan 1.9.2016 alkaen.

Fimea käsittelee jokaisen potilaan hakemuksen erikseen, joka tulee aiheuttamaan viivettä lääkkeen toimittamisessa. Käytännön kannalta tämä merkitsee sitä, että
– potilas tarvitsee lääkäriltään lausunnon, jossa perustellaan Merkaptopurin 50 mg -valmisteen käyttö
– potilas tarvitsee myös uuden lääkemääräyksen Merkaptopurin 50 mg –valmisteelle. Resepti kirjoitetaan enintään vuoden hoitoa varten.

 

Huom! Tähän tarkoitukseen ei voida käyttää eReseptiä, vaan resepti on tehtävä paperisena. Apteekki toimittaa erityislupahakemuksen Fimealle, jossa on liitteenä lääkärin kirjoittama lausunto/perustelu Merkaptopurin 50 mg tabletin tarpeellisuudesta kyseisen potilaan hoitona, sekä lääkärin kirjoittama uusi, paperinen resepti. Fimea ei pysty eReseptiä vielä hakemuksen liitteenä käsittelemään. Pitkäaikaishoidossa resepti kannattaa kirjoittaa vuodeksi kerrallaan, sillä erityislupa on voimassa 12 kk ajan sen myöntämisestä.

Fimea on luvannut käsitellä nämä hakemukset pikana, mutta jonkun verran viivettä lääkkeen toimittamisessa apteekista varmaan syntyy. Sairaala-apteekit hakevat Fimealta erityisluvan Merkaptopurinin käytölle.

Tässä linkki Fimean sivustolle, jossa erityislupahakemus on saatavana >>

Valmiste Merkaptopurin 50 mg, 100 tabl
Vaikuttava-aine merkaptopuriini Lääketukkukauppa Oriola Oy
Valmistaja Orion Oyj
Ystävällisin terveisin
Orion Oyj Orion Pharma