Maailman IBD-päivä 19.5.2021

Maailman IBD-päivän teema on tänä vuonna IBD and Wellbeing, ja kansainvälinen kattojärjestömme EFCCA korostaa erityisesti mielen hyvinvoinnin ja avoimuuden merkitystä hashtagillä #breakthesilence.

Suomessa viestimme otsikolla ”Avoimuus luo hyvinvointia”.

IBD-päivän tietoisuuskampanja näkyi 19.5. ja sitä ennen sosiaalisessa mediassa, jossa jaettiin kokemuksia ja herätettiin keskustelua muiden muassa suolistosairauksiin liittyvistä tabuista sekä avoimuuden voimasta oman hyvinvoinnin lähteenä.

IBD-päivän virtuaalitapahtuma 19.5. klo 18

IBD-päivän virtuaalitapahtumassa hyvinvointiteemaa käsitteli kolme eri puhujaa:

  • Gastroenterologian erikoislääkäri ja emeritusprofessori Martti Färkkilä kertoo IBD:n hoidosta otsikolla “IBD:n hoidon kehittyminen ja muuttuneet hoitotavoitteet”.
  • IBD:tä sairastavan kokemustoimijan Heta Karjalaisen puheenvuoro käsittelee sairauden kanssa elämistä, voimavaroja ja avoimuuden merkitystä hyvinvoinnille.
  • Kouluttajapsykoterapeutti Leena Ehrlingin (VTT) puheenvuoro liittyy IBD-päivän hyvinvointiteemaan. Ehrling on kouluttajapsykoterapeutti, joka työskentelee psykoterapeuttina, työnohjaajana ja kouluttajana. Hänen asiantuntemustaan on muun muassa se, miten hankalia tunteita voidaan oppia tunnistamaan, ymmärtämään ja säätelemään sekä se, miten tunteet muuttuvat.

Tilaisuuden juontaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Suvanto ja se kestää noin kaksi tuntia.

Tilaisuus striimattiin eli lähetettiin suoratoistona Factor Nova Oy:n studiolta Helsingistä tapahtuma-aikana.

Luentojen tekstitetyt versiot ovat katsottavissa myös jälkikäteen yhdistyksen Youtube-kanavalla.

IBD-päivän kampanjaa tukevat yhteistyökumppanimme AbbVie, Coloplast, Ferring, Janssen, Medans, Pfizer, Takeda ja Tillotts. Lämpimät kiitokset!