Narsisseja.

Lydia Linden ja Aleksi Hautamäki mukaan Nuorisotiimiin

Nuorisotiimin kaudelle 2022-2023 tuli kaksi hakemusta. Molemmat hakeneet, Lydia Linden ja Aleksi Hautamäki, valittiin suoraan ilman äänestystä, koska myös avoimia paikkoja oli kaksi. Nuorisotiimissä jatkavat aiemmalta kaudelta Enni Mustonen ja Elina Vilponen. 

Potrettikuvat nuorisotiimin jäsenistä.
Lydia Linden, Aleksi Hautamäki, Enni Mustonen ja Elina Vilponen.

Nuorisotiimi on itsenäinen neljän hengen ryhmä, joka koostuu yhdistyksen vapaaehtoisista Croco-ikäisistä, eli 18-30-vuotiaista jäsenistä. Nuorisotiimissä pääsee vaikuttamaan nuorten asemaan valtakunnallisessa, jatkuvasti kasvavassa yhdistyksessä kaksi vuotta kestävän toimikautensa ajan.

Nuorisotiimi järjestää vuosittain valtakunnallisen Crocojen vertaistukiviikonlopun, valiten sopivan paikan ja suunnitellen ja toteuttaen ohjelman. Nuorisotiimi myös päivittää Crocojen Instagram-tiliä, toimii verkkovertaisena Crocojen salaisessa Facebook-ryhmässä sekä Croco-chateissa.

Nuorisotiimin uudet jäsenet Lydia ja Aleksi esittäytyvät:

Lydia Linden, 24

“Opiskelen teologiaa Itä-Suomen yliopistossa, ja asustelen Joensuussa. Minulla on rescuekoira Åke (kuvassa) ja eläimet ovat lähellä sydäntäni. Tykkään tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia kavereita. Olen puhelias ja yleensä puhunkin aivan liikaa 😀 Olen myös hyvä kuuntelemaan muiden murheita ja ongelmia. Itse olen sairastanut Colitis ulcerosaa vuodesta 2013, mutta elämäni muuttui täysin, kun pääsin eroon paksusuolesta ja sain tilalle J-pussin. 

Haluaisin päästessäni mukaan nuorisotiimiin tarjota kaikille Crocoille kivan viikonlopun kerran vuodessa, jossa pidettäisiin hauskaa ja samalla jaettaisiin omia kokemuksia sairaudesta muiden vertaisten kanssa. Lisäksi haluan, että jokaisella nuorella aikuisella on hyvä olla ja ettei kenenkään tarvitsisi hävetä sairauttaan.”

Aleksi Hautamäki, 20

“Tulen Lapualta Etelä-Pohjanmaalta. Viimeistelen tällä hetkellä lukio-opintojani ja samalla työskentelen E-P:n pelastuslaitoksella sopimuspalomiehenä. Vasta viime aikoina tajusin vertaistuen merkityksen ja saatuani siitä tukea haluan nyt tehdä voitavani pystyäkseni tarjoamaan sitä myös muille. Siksi olen nyt hakemassa Nuorisotiimiin ja tarkoituksena olisi myös ensi vuonna kouluttautua kokemusasiantuntijaksi. Nuorisotiimissä toimisin samoin kuin työssäni eli antaisin kaikkeni auttaakseni muita.”

Lisätietoa Nuorisotiimistä